Bernardus Cabernet Sauvignon Jéroboam 2018

Bernardus

VS

In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.

Bernardus makes dreams come true. 

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten.

De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen. 

Deze Cabernet Sauvignon is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijdig plukken van druiven uit speciaal geselecteerde blokken en deze bij lage temperaturen fermenteren met behulp van speciale gisten die de fruitaroma’s benadrukken. Het resultaat is een heerlijke Cabernet Sauvignon waarvan je nu kunt genieten, maar die ook nog jaren kan rijpen.

De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na het vinificatieproces rijpt de wijn zes maanden in 28 jaar oude Franse eikenhouten vaten om de fruitaroma’s te benadrukken, zonder enige invloeden van eikenhout.

In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.

Perfect in combinatie met rood vlees, harde kazen en pastagerechten op basis van tomatensaus.

Niet op voorraad
SKU
8522760
Inhoud
300 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8522760
LandVS
WijnsoortRood
Oogstjaar2018
StreekCalifornië
ProducentBernardus
AppellatieCarmel Valley
DruifCabernet Sauvignon
Inhoud300 CL
VeganJa
FlesafsluitingKurk

Bernardus makes dreams come true. 

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten.

De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen. 

Deze Cabernet Sauvignon is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijdig plukken van druiven uit speciaal geselecteerde blokken en deze bij lage temperaturen fermenteren met behulp van speciale gisten die de fruitaroma’s benadrukken. Het resultaat is een heerlijke Cabernet Sauvignon waarvan je nu kunt genieten, maar die ook nog jaren kan rijpen.

De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na het vinificatieproces rijpt de wijn zes maanden in 28 jaar oude Franse eikenhouten vaten om de fruitaroma’s te benadrukken, zonder enige invloeden van eikenhout.

In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.

Perfect in combinatie met rood vlees, harde kazen en pastagerechten op basis van tomatensaus.

Beeld

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld
Beeld
Beeld

Het wijnmaken

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Verenigde Staten

In 1952 werden de eerste Amerikaanse wijnen geproduceerd en deze wijnen zijn waarschijnlijk door immigranten geproduceerd. De vele Europeanen die zich in de 16e en 17e eeuw overal vestigden, plantten in vrijwel alle staten wijnstokken aan. Hier werden zij in de 19e eeuw geconfronteerd met de grootste vijand van de Europese wijnstokken: Phylloxera. Geen wijnstok bleef onberoerd en ruim twintig jaar later werd pas een oplossing gevonden. Amerikaanse wijnstokken bleken resistent tegen de druifluis en overal begonnen wijnboeren met het enten van hun Europese druivenrassen op Amerikaanse wortelstokken.

De drooglegging, de crisis van de jaren ’30 en de Wereldoorlogen zorgden er uiteindelijk voor dat er maar een handjevol wijnboeren overbleef in Amerika. Vandaag de dag komt ruim 90% van de totale wijnproductie uit Californië. Dit gebied heeft een ideaal klimaat aan de kust en geniet van veel zon. Het groeiseizoen is lang, waardoor de druiven langzaam rijpen en een fruitige smaak ontwikkelen. Zo’n 60% is beplant met blauwe druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Zinfandel. 40% met witte druiven als Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Chardonnay is het meest aangeplant en veel Californische Chardonnay’s zijn houtgerijpt. Ze hebben kenmerkende rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik met boterige, eikenhouten tonen.

Maak een block aan met identifier: "streek-6633"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7055"