Calecara Fiano Puglia IGP 2023

Progetti Agricoli

Italie

Helder geel van kleur. Een fris en intens boeket met tonen van citrus en tropisch fruit als meloen en banaan. Ook mooie ziltige tonen en mineraliteit. Het palet is gebalanceerd, fris, met een mooie zuurgraad en een lange afdronk. 

Calecara is een wijnhuis wat zichzelf heeft toegelegd op het maken van mooie warme, volle (voornamelijk rode wijnen) uit Puglia. Deze door het lokale klimaat gedreven stijl is terug te zien in de naam; deze stamt af van 'vuur' en 'fornuis', als hommage aan de tradities en de warmte van het zuiden van Italië.

Na het pletten vindt een koude maceratie plaats van 6-8 uur voor de aromatische extractie. Vervolgens een zachte persing en fermentatie. Dit duurt 10-12 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 16-17 °C, waarbij de versheid en aroma’s worden behouden. Rijping vindt plaats op de droesem gedurende 3 maanden om zo de complexiteit en het karakter te vergroten.

Helder geel van kleur. Een fris en intens boeket met tonen van citrus en tropisch fruit als meloen en banaan. Ook mooie ziltige tonen en mineraliteit. Het palet is gebalanceerd, fris, met een mooie zuurgraad en een lange afdronk. 

Perfect om zo te drinken of om bijvoorbeeld te combineren met vis, zeevruchten en zachte kazen. 

Op voorraad
SKU
8549220
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8549220
LandItalie
WijnsoortWit
Oogstjaar2023
StreekPuglia
ProducentProgetti Agricoli
AppellatiePuglia IGP
DruifFiano
Inhoud75 CL
2.0 by FourcroyJa
Aantal per doos6
FlesafsluitingKurk

Calecara is een wijnhuis wat zichzelf heeft toegelegd op het maken van mooie warme, volle (voornamelijk rode wijnen) uit Puglia. Deze door het lokale klimaat gedreven stijl is terug te zien in de naam; deze stamt af van 'vuur' en 'fornuis', als hommage aan de tradities en de warmte van het zuiden van Italië.

Na het pletten vindt een koude maceratie plaats van 6-8 uur voor de aromatische extractie. Vervolgens een zachte persing en fermentatie. Dit duurt 10-12 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 16-17 °C, waarbij de versheid en aroma’s worden behouden. Rijping vindt plaats op de droesem gedurende 3 maanden om zo de complexiteit en het karakter te vergroten.

Helder geel van kleur. Een fris en intens boeket met tonen van citrus en tropisch fruit als meloen en banaan. Ook mooie ziltige tonen en mineraliteit. Het palet is gebalanceerd, fris, met een mooie zuurgraad en een lange afdronk. 

Perfect om zo te drinken of om bijvoorbeeld te combineren met vis, zeevruchten en zachte kazen. 

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8536"

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6581"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7073"