Florio Terre Arse Marsala Vergine

Florio

Italie
De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.

De druiven komen van wijnstokken die groeien babij de kust ten noorden van Marsala op Sicilië. Florio Terre Arse Marsala Vergine is gemaakt van met de hand geplukte Grillo druiven die in de laatste week van september zijn geoogst. De druiven met hun hoge suikergehalte worden hard geperst om de kostbare stoffen uit de schil door te geven aan de most. De gisting vind plaats bij gecontoleerde temeraturen met een blend van de resulterende wijn volgens de Marsala Vergine traditie. De rijping duurt minimaal 8 jaar in oude eikenhouten vaten met een inhoud van 1800 liter en daarna nog eens minimaal 6 maanden op fles.

De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.

Een uitstekend aperitief, maar ook mooi te drinken bij carpaccio van gerookte vis, schaaldieren en oude kazen.

Op voorraad
SKU
8578500
Inhoud
50 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8578500
LandItalie
WijnsoortWit
StreekMarsala
ProducentFlorio
AppellatieMarsala DOC
DruifGrillo
Vintage2002
Inhoud50 CL

De druiven komen van wijnstokken die groeien babij de kust ten noorden van Marsala op Sicilië. Florio Terre Arse Marsala Vergine is gemaakt van met de hand geplukte Grillo druiven die in de laatste week van september zijn geoogst. De druiven met hun hoge suikergehalte worden hard geperst om de kostbare stoffen uit de schil door te geven aan de most. De gisting vind plaats bij gecontoleerde temeraturen met een blend van de resulterende wijn volgens de Marsala Vergine traditie. De rijping duurt minimaal 8 jaar in oude eikenhouten vaten met een inhoud van 1800 liter en daarna nog eens minimaal 6 maanden op fles.

De kleur is oud goud met gouden accenten. In de neus een extreem fijn aroma met geuren van bittere amandelen en gebrande honing. De smaak is droog en buitengewoon evenwichtig met een sublieme afdronk en aroma's van vanille en zoethout.

Een uitstekend aperitief, maar ook mooi te drinken bij carpaccio van gerookte vis, schaaldieren en oude kazen.

Één van de eerste Marsala producenten in Italië

In het hart van Sicilië ligt het zonovergoten Marsala. Een warme plaats met een rijke en mineralige bodem en een kenmerkend zacht zeebriesje. De Florio kelders werden in 1833 opgericht door Vincenzo Florio. Het was de eerste Italiaanse producent van Marsala die wijn naar het buitenland exporteerde. Het complex is fascinerend architectonisch en volledig opgetrokken uit tufsteen. Elke ruimte is 165 meter lang en er zijn 104 bogen, meer dan 1400 barriques en ongeveer 600 vaten. 

Marsala van Florio is een versterkte wijn gemaakt van Grillo- of Cataratto druiven. De druiven hebben door de hoeveelheid zon een hoog suikergehalte. Aan de vergistende druivenmost wordt wijnalcohol toegevoegd en rijpt vervolgens via een solerasysteem, waarbij wijnen van verschillende jaren worden gemengd om een zo stabiel mogelijke smaak te krijgen.

Florio is een bedrijf met respect voor traditie, aandacht voor detail en innovatie. Ze presenteren een lijn met producten die duidelijk nauw verbonden zijn met hun land van oorsprong, maar dan in een modern jasje. 

 

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6643"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7081"