Bottega Miabi NV

BOTTEGA

Italie

De kleur is bleek geel, helder en de perlage is fijn en persistent. De neus is complex, elegant en verfijnd gekarakteriseerd door lichte en aangename aroma's van knapperig brood en gist met florale tonen. De smaak is vol, rond en fluweelzacht met een uitstekende structuur en persistentie. Het wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak, evenwichtige zuurgraad en geel fruitaroma's die in de afdronk neigen naar zoete amandel. 

De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscatodruiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa's produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe. Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!

Elegantie, verfijning en constant onderzoek naar kwaliteit brengen Japen en Italië samen en zijn een expressie van hun respectieve culturen. Bottega Miabi combineert de Japanse decoratieve techniek, genaamd "dyed obi" samen met een Italiaanse Pinot Noir wijn, sprankelend gemaakt door de lange Charmat-methode, die de complexiteit en het sensorische profiel vergroten. 

De kleur is bleek geel, helder en de perlage is fijn en persistent. De neus is complex, elegant en verfijnd gekarakteriseerd door lichte en aangename aroma's van knapperig brood en gist met florale tonen. De smaak is vol, rond en fluweelzacht met een uitstekende structuur en persistentie. Het wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak, evenwichtige zuurgraad en geel fruitaroma's die in de afdronk neigen naar zoete amandel. 

Perfect als aperitief, maar ook met voorgerechten, rijstgerechten, rauwe of gekookte vis (vooral schaaldieren), vegetarische gerechten, smaakvol wit vlees, kazen en desserts. 

Op voorraad
SKU
8530880
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8530880
LandItalie
WijnsoortWit
OogstjaarNV
StreekLombardije
ProducentBOTTEGA
DruifPinot Nero
Inhoud75 CL
SmaakVol, rond en fruitig
Serveer Temperatuur6 - 8
Omschrijving 2Pinot Nero Spumante Brut
FlesafsluitingKurk

De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscatodruiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa's produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe. Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!

Elegantie, verfijning en constant onderzoek naar kwaliteit brengen Japen en Italië samen en zijn een expressie van hun respectieve culturen. Bottega Miabi combineert de Japanse decoratieve techniek, genaamd "dyed obi" samen met een Italiaanse Pinot Noir wijn, sprankelend gemaakt door de lange Charmat-methode, die de complexiteit en het sensorische profiel vergroten. 

De kleur is bleek geel, helder en de perlage is fijn en persistent. De neus is complex, elegant en verfijnd gekarakteriseerd door lichte en aangename aroma's van knapperig brood en gist met florale tonen. De smaak is vol, rond en fluweelzacht met een uitstekende structuur en persistentie. Het wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak, evenwichtige zuurgraad en geel fruitaroma's die in de afdronk neigen naar zoete amandel. 

Perfect als aperitief, maar ook met voorgerechten, rijstgerechten, rauwe of gekookte vis (vooral schaaldieren), vegetarische gerechten, smaakvol wit vlees, kazen en desserts. 

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6626"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"