Domaines Schlumberger Saering Riesling Grand Cru AOC 2020

DOMAINES SCHLUMBERGER

Frankrijk

Het is een uitstekende begeleider van in olijfolie gegrilde langoustines met een citrussaus, gerookte paling met boter, hazelnoot en zoethout, spiesjes van kreeft met ananas en rauwe ham.

Saering wordt voor het eerst genoemd in 1250. Het perceel strekt zich als een schiereiland vanaf de heuvels uit over de vlakte en vormt een soort landtong in de vorm van een ring. De Riesling Grand Cru Saering wordt sinds 1830 onder deze naam verkocht.

Ten noorden van Guebwiller ligt Saering naar het oosten en zuidoosten op een hoogte van 260 tot 300 meter. Het mergel/kalksteen/zandsteen terroir van Saering brengt het beste naar boven in deze schitterende, verfijnde, exquise Riesling.

Vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt en in hele trossen geperst. De droesem wordt statisch geklaard. De fermentatie van de wijn vindt plaats in thermogereguleerde vaten en daarna rijpt de wijn   op de droesem voor 8 maanden.

De kleur is citroengeel met intense lichtgroene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en heeft een goede intensiteit. Citrusvruchten (mandarijnschil, citroen, gekonfijte sinaasappel) voeren de boventoon, met daarnaast witte bloemen en een lichte ijzerhoudende, warmrode toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van rokerige vuursteenachtige elementen en specerijen (gember). De neus is open en heeft al een hint van mineralen. De perfecte rijpheid van de druiven geeft blijk van een schitterend terroirprofiel. De aanzet in de mond is vlezig en de alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich dan strak verder, met een licht zoutje en een mousserende toets. De aroma's zijn strenger, waarbij eerst mineralen (vuursteen, nafta) domineren, gevolgd door citrusvruchten, yuzuschil, limoen) en witte bloemen en specerijen (gember). Er is een duidelijk mineraal bittertje. De afdronk heeft een goede lengte, een strakke levendigheid en een aanhoudend bittertje. De balans is ongeëvenaard!  Ondanks de vele zonuren ligt bij de Riesling de nadruk voornamelijk op de grond. Deze wijn heeft een edel bittertje en wordt al decennialang gemaakt.

Het is een uitstekende begeleider van in olijfolie gegrilde langoustines met een citrussaus, gerookte paling met boter, hazelnoot en zoethout, spiesjes van kreeft met ananas en rauwe ham en natuurlijk van een geitenkaasje, zoals de Chabichou du Poitou. 

 

Op voorraad
SKU
8104410
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8104410
LandFrankrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2020
StreekElzas
ProducentDOMAINES SCHLUMBERGER
AppellatieAlsace
CruGrand cru
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
VeganJa

Saering wordt voor het eerst genoemd in 1250. Het perceel strekt zich als een schiereiland vanaf de heuvels uit over de vlakte en vormt een soort landtong in de vorm van een ring. De Riesling Grand Cru Saering wordt sinds 1830 onder deze naam verkocht.

Ten noorden van Guebwiller ligt Saering naar het oosten en zuidoosten op een hoogte van 260 tot 300 meter. Het mergel/kalksteen/zandsteen terroir van Saering brengt het beste naar boven in deze schitterende, verfijnde, exquise Riesling.

Vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt en in hele trossen geperst. De droesem wordt statisch geklaard. De fermentatie van de wijn vindt plaats in thermogereguleerde vaten en daarna rijpt de wijn   op de droesem voor 8 maanden.

De kleur is citroengeel met intense lichtgroene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en heeft een goede intensiteit. Citrusvruchten (mandarijnschil, citroen, gekonfijte sinaasappel) voeren de boventoon, met daarnaast witte bloemen en een lichte ijzerhoudende, warmrode toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van rokerige vuursteenachtige elementen en specerijen (gember). De neus is open en heeft al een hint van mineralen. De perfecte rijpheid van de druiven geeft blijk van een schitterend terroirprofiel. De aanzet in de mond is vlezig en de alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich dan strak verder, met een licht zoutje en een mousserende toets. De aroma's zijn strenger, waarbij eerst mineralen (vuursteen, nafta) domineren, gevolgd door citrusvruchten, yuzuschil, limoen) en witte bloemen en specerijen (gember). Er is een duidelijk mineraal bittertje. De afdronk heeft een goede lengte, een strakke levendigheid en een aanhoudend bittertje. De balans is ongeëvenaard!  Ondanks de vele zonuren ligt bij de Riesling de nadruk voornamelijk op de grond. Deze wijn heeft een edel bittertje en wordt al decennialang gemaakt.

Het is een uitstekende begeleider van in olijfolie gegrilde langoustines met een citrussaus, gerookte paling met boter, hazelnoot en zoethout, spiesjes van kreeft met ananas en rauwe ham en natuurlijk van een geitenkaasje, zoals de Chabichou du Poitou. 

 

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8054"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Elzas:

In het noordoosten, grenzend aan Duitsland ligt de Elzas of Alsace in het Frans. Het is een schilderachtig, smal en langgerekt wijngebied aan de voet van de Vogezen. Het gebied was ooit Duits, maar is sinds 1648 in Franse handen. Wijnen uit de Elzas zijn overwegend wit, karakteristiek en fris en worden vernoemd naar het druivenras waarvan ze zijn gemaakt. Veel voorkomende druiven zijn Riesling, Muscat, Gewürztraminer, Pinot Gris en Pinot Blanc. Deze druivenrassen zijn de zogenoemde edele druivenrassen van de Elzas en alleen deze druiven zijn toegestaan voor de Alsace Grand Cru AOC. Ook worden er mousserende wijnen, de zogenaamde Crémant d’Alsace, gemaakt en een klein percentage rode wijn, voornamelijk Pinot Noir.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6894"