Delas Saint Joseph "Les Challeys Blanc 2020

Delas Frères

Frankrijk

De wijn heeft een briljant heldere groen gouden kleur. Past goed bij rivierkreeft, gestoomde visgerechten met sauzen, kip met fruit bereid en vele soorten zachte kaassoorten.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden strekken zich over een lengte van 50 km uit van Chavanay in het noorden tot Guilherand in het zuiden. De wijngaarden liggen op de rechteroever van de Rhône en beslaan 23 gemeenten in de Ardèche en 3 gemeenten in de Loire. De grond is licht stenig met schist en gneis op een basis van graniet. Over het algemeen heerst er een land klimaat met hete droge zomers en regelmatige regen in de rest van het jaar. De wijngaarden hebben een zuidelijke en zuidoostelijke zonligging. De wijnen van Saint Joseph genoten al een goede reputatie in de 16e eeuw, toen de wijn al aan verschillende hoven van Europa werd geschonken. In de 17e eeuw gaven de Jezuïeten uit Tournon het gebied zijn huidige naam. Tussen 1956 en 1969 werd de wijn onder de naam Côtes-du-Rhône op de markt gebracht, pas daarna verkreeg de wijn zijn eigen AOC status.

Het productiegebied beslaat ca 795 ha. De maximale opbrengst is 40 hl/ha. De Les Challeys is een assemblage van wijnen die afkomstig zijn van de wijngaarden uit Sainte-Epine, Tournon en Vion. De druiven worden met de hand geoogst en in kleine kratten naar de kelders vervoerd. De druiven worden behoedzaam geperst, waarna de most gist bij een temperatuur van 16°C. Na de alcoholische rijpt de wijn het fijne depot. De rijkdom en de structuur van de wijn ontwikkelt zich zo het beste, terwijl de uitzonderlijke karakteristieken van de beide druiven goed behouden blijven.

De wijn heeft een briljant heldere groen gouden kleur. Zuivere geur met bloemen aroma's, gemengd met citrus en ingemaakt fruit. In de smaak zijn ook bloemen nuances met een toets honing. Zuivere afdronk met bloesem en een hint amandelen.

Bij rivierkreeft, gestoomde visgerechten met sauzen, kip met fruit bereid en vele soorten zachte kaassoorten.

Op voorraad
SKU
8514690
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8514690
LandFrankrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2020
StreekRhône
ProducentDelas Frères
AppellatieAppelation Saint-Joseph Contrôlée
DruifMarsanne, Roussanne
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden strekken zich over een lengte van 50 km uit van Chavanay in het noorden tot Guilherand in het zuiden. De wijngaarden liggen op de rechteroever van de Rhône en beslaan 23 gemeenten in de Ardèche en 3 gemeenten in de Loire. De grond is licht stenig met schist en gneis op een basis van graniet. Over het algemeen heerst er een land klimaat met hete droge zomers en regelmatige regen in de rest van het jaar. De wijngaarden hebben een zuidelijke en zuidoostelijke zonligging. De wijnen van Saint Joseph genoten al een goede reputatie in de 16e eeuw, toen de wijn al aan verschillende hoven van Europa werd geschonken. In de 17e eeuw gaven de Jezuïeten uit Tournon het gebied zijn huidige naam. Tussen 1956 en 1969 werd de wijn onder de naam Côtes-du-Rhône op de markt gebracht, pas daarna verkreeg de wijn zijn eigen AOC status.

Het productiegebied beslaat ca 795 ha. De maximale opbrengst is 40 hl/ha. De Les Challeys is een assemblage van wijnen die afkomstig zijn van de wijngaarden uit Sainte-Epine, Tournon en Vion. De druiven worden met de hand geoogst en in kleine kratten naar de kelders vervoerd. De druiven worden behoedzaam geperst, waarna de most gist bij een temperatuur van 16°C. Na de alcoholische rijpt de wijn het fijne depot. De rijkdom en de structuur van de wijn ontwikkelt zich zo het beste, terwijl de uitzonderlijke karakteristieken van de beide druiven goed behouden blijven.

De wijn heeft een briljant heldere groen gouden kleur. Zuivere geur met bloemen aroma's, gemengd met citrus en ingemaakt fruit. In de smaak zijn ook bloemen nuances met een toets honing. Zuivere afdronk met bloesem en een hint amandelen.

Bij rivierkreeft, gestoomde visgerechten met sauzen, kip met fruit bereid en vele soorten zachte kaassoorten.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8355"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7039"