Domaines Schlumberger Princes Abbés Gewürztraminer 2022

DOMAINES SCHLUMBERGER

Frankrijk

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. In de neus aroma's van gekonfijt, exotisch fruit. De smaak is rijk, soepel en zoetig met een volle body en aroma's van exotisch fruit als mango, papaja, witte perzik en specerijen als gekonfijte gember. De afdronk is lang en levendig

De Traminer is waarschijnlijk de bekendste wijn uit de Elzas. Hij komt uit Noord-Italië en gaat terug tot de 16e eeuw. De Gewürztraminer (letterlijk: kruidige of muskusachtige Traminer) is een selectie van de meest aromatische Traminer-wijnen en gaat terug tot rond 1950.

De druiven van deze Gewürztraminer komt voornamelijk uit Bollenberg en Bux en ook van de jonge wijnstokken uit Schlumberger's Grand Cru-wijngaarden.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eén tot vier maanden fermentatie in thermogereguleerde vaten. Rijpt op de droesem voor zes tot acht maanden.

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. De geur van gekonfijt, exotisch fruit (passievrucht, mango, papaja en lychee) voert de boventoon, gecombineerd met een florale (rozen) toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van vanille, banaan, geel fruit, peer, perzik en specerijen (gekonfijte gember). In de betoverende neus komen de perfecte conditie van de druiven naar voren en het uitgebalanceerde vinificatieproces. We waarderen nu al de grootsheid van deze schitterende druivensoort. De aanzet in de mond is vlezig en zoet. De alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich levendig verder, met een mousserende toets. Het smaakpalet komt overeen met de neus, waarbij het exotische karakter nog steeds de boventoon voert: mango, papaja, passievrucht, banaan, witte perzik, peer, lychee, vanille en specerijen (gekonfijte gember). We nemen ook een heerlijk bittertje waar. De afdronk is lang, met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Kenmerkend voor deze wijn is de balans tussen rijk en soepel. De onderscheidende edele rotting en de expertise geven de wijn een harmonie die zeldzaam is voor dit type wijn. Onovertroffen!

De wijn gaat zonder meer perfect samen met een keuken die rijk is aan smaken. Garnalen in kokosmelk met vanille, een curry van zeeduivel en schaaldieren met ananas, kipfilet, gemarineerd met Mexicaanse kruiden of een blauwader kaas, zoals de Bleu de Gex. Serveertemperatuur: 12 C.

Op voorraad
SKU
8107420
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8107420
LandFrankrijk
WijnsoortWit
Oogstjaar2022
StreekElzas
ProducentDOMAINES SCHLUMBERGER
AppellatieAOC Alsace
DruifGewurztraminer
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
VeganJa
FlesafsluitingKurk

De Traminer is waarschijnlijk de bekendste wijn uit de Elzas. Hij komt uit Noord-Italië en gaat terug tot de 16e eeuw. De Gewürztraminer (letterlijk: kruidige of muskusachtige Traminer) is een selectie van de meest aromatische Traminer-wijnen en gaat terug tot rond 1950.

De druiven van deze Gewürztraminer komt voornamelijk uit Bollenberg en Bux en ook van de jonge wijnstokken uit Schlumberger's Grand Cru-wijngaarden.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eén tot vier maanden fermentatie in thermogereguleerde vaten. Rijpt op de droesem voor zes tot acht maanden.

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. De geur van gekonfijt, exotisch fruit (passievrucht, mango, papaja en lychee) voert de boventoon, gecombineerd met een florale (rozen) toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van vanille, banaan, geel fruit, peer, perzik en specerijen (gekonfijte gember). In de betoverende neus komen de perfecte conditie van de druiven naar voren en het uitgebalanceerde vinificatieproces. We waarderen nu al de grootsheid van deze schitterende druivensoort. De aanzet in de mond is vlezig en zoet. De alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich levendig verder, met een mousserende toets. Het smaakpalet komt overeen met de neus, waarbij het exotische karakter nog steeds de boventoon voert: mango, papaja, passievrucht, banaan, witte perzik, peer, lychee, vanille en specerijen (gekonfijte gember). We nemen ook een heerlijk bittertje waar. De afdronk is lang, met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Kenmerkend voor deze wijn is de balans tussen rijk en soepel. De onderscheidende edele rotting en de expertise geven de wijn een harmonie die zeldzaam is voor dit type wijn. Onovertroffen!

De wijn gaat zonder meer perfect samen met een keuken die rijk is aan smaken. Garnalen in kokosmelk met vanille, een curry van zeeduivel en schaaldieren met ananas, kipfilet, gemarineerd met Mexicaanse kruiden of een blauwader kaas, zoals de Bleu de Gex. Serveertemperatuur: 12 C.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8054"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Elzas:

In het noordoosten, grenzend aan Duitsland ligt de Elzas of Alsace in het Frans. Het is een schilderachtig, smal en langgerekt wijngebied aan de voet van de Vogezen. Het gebied was ooit Duits, maar is sinds 1648 in Franse handen. Wijnen uit de Elzas zijn overwegend wit, karakteristiek en fris en worden vernoemd naar het druivenras waarvan ze zijn gemaakt. Veel voorkomende druiven zijn Riesling, Muscat, Gewürztraminer, Pinot Gris en Pinot Blanc. Deze druivenrassen zijn de zogenoemde edele druivenrassen van de Elzas en alleen deze druiven zijn toegestaan voor de Alsace Grand Cru AOC. Ook worden er mousserende wijnen, de zogenaamde Crémant d’Alsace, gemaakt en een klein percentage rode wijn, voornamelijk Pinot Noir.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7094"