Bottega Caramel Liquore

BOTTEGA

Italie

Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.

Het is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door een intens aroma van karamel. “Dulce de leche”, ook wel “melkjam” genoemd, is een typisch Zuid-Amerikaanse room bereid met melk en suiker. Volgens de legende is het per ongeluk ontstaan ​​in Argentinië, in de 19e eeuw, toen een kok een pan met melk en suiker op het fornuis liet staan. Dezelfde ingrediënten, met verschillende verhoudingen en kooktijden, worden gebruikt om toffee, een Brits soort snoep, te produceren. Dulce de leche en toffee worden beide gekenmerkt door een typische aromaticiteit, zachtheid en romigheid. Dit zijn ook de belangrijkste kenmerken van onze karamel, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om de aroma's van de traditionele zoetigheden te reproduceren die hem hebben geïnspireerd.

Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.

Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Serveer de likeur lekker koud. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en dankzij het vleugje alcohol is het ideaal bij panna cotta, koekjes of ijs.

Op voorraad
SKU
6315220
Inhoud
50 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6315220
LandItalie
ProducentBOTTEGA
Type/SoortLikeuren
Inhoud50 CL
Alcoholpercentage17%

Het is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door een intens aroma van karamel. “Dulce de leche”, ook wel “melkjam” genoemd, is een typisch Zuid-Amerikaanse room bereid met melk en suiker. Volgens de legende is het per ongeluk ontstaan ​​in Argentinië, in de 19e eeuw, toen een kok een pan met melk en suiker op het fornuis liet staan. Dezelfde ingrediënten, met verschillende verhoudingen en kooktijden, worden gebruikt om toffee, een Brits soort snoep, te produceren. Dulce de leche en toffee worden beide gekenmerkt door een typische aromaticiteit, zachtheid en romigheid. Dit zijn ook de belangrijkste kenmerken van onze karamel, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om de aroma's van de traditionele zoetigheden te reproduceren die hem hebben geïnspireerd.

Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.

Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Serveer de likeur lekker koud. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en dankzij het vleugje alcohol is het ideaal bij panna cotta, koekjes of ijs.

Mousserende passie uit Venetië

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

 

Beeld
Beeld

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"