Château Dereszla Tokaji Kabar 2022
Château Dereszla
HongarijeKabar is de nieuwste druivenvariant in de Tokaj regio en staat voor de 10e variant van Tarcal. Van deze nieuwe druif is een complexe en prachtige droge wijn gemaakt.
In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.
De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaakt van druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.
Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.
Kabar is de nieuwste druivenvariant in de Tokaj regio en staat voor de 10e variant van Tarcal. Deze variant is ontstaan uit de kruising tussen Hárslevelű (Lindenblad) en Bouvier en mag sinds 2007 de naam Kabar dragen. Van deze nieuwe druif is een complexe en droge wijn gemaakt. In de neus de heerlijke linden bloesem met honing en vanille welke perfect in balans is met de rijping in nieuwe eiken vaten.
SKU | 8534160 |
---|---|
Land | Hongarije |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Tokaj-Hegyalja |
Producent | Château Dereszla |
Appellatie | Tokaji |
Druif | Kabar |
Inhoud | 75 CL |
Serveer Temperatuur | 8 - 10 |
Flesafsluiting | Kurk |
In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.
De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaakt van druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.
Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.
Kabar is de nieuwste druivenvariant in de Tokaj regio en staat voor de 10e variant van Tarcal. Deze variant is ontstaan uit de kruising tussen Hárslevelű (Lindenblad) en Bouvier en mag sinds 2007 de naam Kabar dragen. Van deze nieuwe druif is een complexe en droge wijn gemaakt. In de neus de heerlijke linden bloesem met honing en vanille welke perfect in balans is met de rijping in nieuwe eiken vaten.