Casisano Colombaiolo Brunello Di Montalcino Riserva DOCG 2016

CASISANO

Italie

De wijn is complex, soepel en fluweelachtig met harmonische volwassen en betoverende tannines in balans met een mooie zuurgraad. 

Casisano ligt tussen de stille heuvels van Toscane en wordt omringd door nobele wijngaarden en majestueze olijfbomen. Het is een van de oudste landgoederen in Montalcino en eigendom van Tommasi sinds maart 2015.

Casisano omslaat 22 hectare aan Sangiovese Grosso wijngaarden en is gelegen op een prachtig natuurlijk terras met uitzicht op het zuid-oostelijke gedeelte van Montalcino bij SantÂAngelo in Colle en St. Antimo Abbey. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel, klei en galestro, aangevuld met vulkanisch gesteente. Er worden momenteel 10 percelen onderscheiden, elk met een eigen karakter, bepaald door de samenstelling van de bodem en een hoogte die varieert van 400 tot 480 meter. Het doel van Casisano is om de 22 hectare van Sangiovese-wijngaarden volledig te benutten en de geschenken van dit prachtige landgoed te exploiteren en van elke wijnstok een grootse fles wijn te maken.

De verschillende leeftijden van de wijngaarden en de diversiteit in ondergrond en hoogte creëert een brede aromatische expressie in de Sangiovese druif. Het resultaat is een intense en zeer elegante wijn, typisch voor het terroir met een perfecte combinatie van structuur, zuurgraad en aanhoudende smaak.

De wijnkelder is het hart van het wijnhuis. De grote vaten van Slavonisch eikenhout zijn kenmerkend voor de Tommasi-familiestijl die met hun wijnbereidingstraditie en respect de perfecte elegantie en expressiviteit in elke wijn weten te bereiken. De kostbare Casisano-wijnen verfijnen en verouderen verder in de harmonische stilte van de wijnkelder. 

De beste selectie Sangiovese-druiven uit de meest nobele wijngaarden worden gebruikt om Colombaiolo Brunello di Montalcino Riserva te maken en de klassieke vinificatie vindt plaats in houten vaten gedurende 25 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 4 jaar in de grote Slavonische eiken vaten om de aangeboren structuur van de wijn te versterken en om het ongelofelijk verouderingspotentieel te bereiken waar Brunello di Montalcino zo beroemd om is. 

De wijn is complex, soepel en fluweelachtig met harmonische volwassen en betoverende tannines in balans met een mooie zuurgraad. 

Perfect in combinatie met gestructureerde gerechten van rood vlees en wild of bij oude en blauwe kazen.

Op voorraad
SKU
8532560
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8532560
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2016
StreekToscane
ProducentCASISANO
AppellatieMontalcino DOCG
DruifSangiovese Grosso
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur16 - 18
Decanter93
WineSpectator94
Houten kistJa, per 6 flessen
FlesafsluitingKurk

Casisano ligt tussen de stille heuvels van Toscane en wordt omringd door nobele wijngaarden en majestueze olijfbomen. Het is een van de oudste landgoederen in Montalcino en eigendom van Tommasi sinds maart 2015.

Casisano omslaat 22 hectare aan Sangiovese Grosso wijngaarden en is gelegen op een prachtig natuurlijk terras met uitzicht op het zuid-oostelijke gedeelte van Montalcino bij SantÂAngelo in Colle en St. Antimo Abbey. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel, klei en galestro, aangevuld met vulkanisch gesteente. Er worden momenteel 10 percelen onderscheiden, elk met een eigen karakter, bepaald door de samenstelling van de bodem en een hoogte die varieert van 400 tot 480 meter. Het doel van Casisano is om de 22 hectare van Sangiovese-wijngaarden volledig te benutten en de geschenken van dit prachtige landgoed te exploiteren en van elke wijnstok een grootse fles wijn te maken.

De verschillende leeftijden van de wijngaarden en de diversiteit in ondergrond en hoogte creëert een brede aromatische expressie in de Sangiovese druif. Het resultaat is een intense en zeer elegante wijn, typisch voor het terroir met een perfecte combinatie van structuur, zuurgraad en aanhoudende smaak.

De wijnkelder is het hart van het wijnhuis. De grote vaten van Slavonisch eikenhout zijn kenmerkend voor de Tommasi-familiestijl die met hun wijnbereidingstraditie en respect de perfecte elegantie en expressiviteit in elke wijn weten te bereiken. De kostbare Casisano-wijnen verfijnen en verouderen verder in de harmonische stilte van de wijnkelder. 

De beste selectie Sangiovese-druiven uit de meest nobele wijngaarden worden gebruikt om Colombaiolo Brunello di Montalcino Riserva te maken en de klassieke vinificatie vindt plaats in houten vaten gedurende 25 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 4 jaar in de grote Slavonische eiken vaten om de aangeboren structuur van de wijn te versterken en om het ongelofelijk verouderingspotentieel te bereiken waar Brunello di Montalcino zo beroemd om is. 

De wijn is complex, soepel en fluweelachtig met harmonische volwassen en betoverende tannines in balans met een mooie zuurgraad. 

Perfect in combinatie met gestructureerde gerechten van rood vlees en wild of bij oude en blauwe kazen.

Toscaanse historie

Casisano ligt tussen de stille heuvels van Toscane en wordt omringd door nobele wijngaarden en majestueuze olijfbomen. Het is een van de oudste landgoederen in Montalcino en eigendom van Tommasi sinds maart 2015.

Casisano omslaat 22 hectare aan Sangiovese Grosso wijngaarden en is gelegen op een prachtig natuurlijk terras met uitzicht op het zuid-oostelijke gedeelte van Montalcino bij Sant’Angelo in Colle en St. Antimo Abbey. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel, klei en galestro, aangevuld met vulkanisch gesteente. Er worden momenteel 10 percelen onderscheiden, elk met een eigen karakter, bepaald door de samenstelling van de bodem en een hoogte die varieert van 400 tot 480 meter. Het doel van Casisano is om de 22 hectare van Sangiovese-wijngaarden volledig te benutten en de geschenken van dit prachtige landgoed te exploiteren en van elke wijnstok een grootse fles wijn te maken

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Tommasi familie

De verschillende leeftijden van de wijngaarden en de diversiteit in ondergrond en hoogte creëert een brede aromatische expressie in de Sangiovese druif. Het resultaat is een intense en zeer elegante wijn, typisch voor het terroir met een perfecte combinatie van structuur, zuurgraad en aanhoudende smaak.

De wijnkelder is het hart van het wijnhuis. De grote vaten van Slavonisch eikenhout zijn kenmerkend voor de Tommasi-familiestijl die met hun wijnbereidingstraditie en respect de perfecte elegantie en expressiviteit in elke wijn weten te bereiken. Na de oogst worden de druiven van de verschillende percelen apart gevinifieerd om uiteindelijk de ideale blend te ontwikkelen voor de Brunello. De kostbare Casisano-wijnen verfijnen en verouderen verder in de harmonische stilte van de wijnkelder.

 

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Maak een block aan met identifier: "streek-6595"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7808"