Hartenberg Estate Chardonnay 2021

HARTENBERG

Zuid-Afrika
In de neus witte peer, tropisch fruit, vanille en geroosterde amandelen die feilloos versmelten in het gehemelte. Subtiele, geïntegreerde eikenaroma's dragen bij aan een lange, romige afdronk, ondersteund door een frisse zuurgraad. 

De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent 'hart van de berg'. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan tweederde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende microklimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken. Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig om topwijnen te maken bij het familiebedrijf van Hartenberg. De geschiedenis van Hartenberg gaat nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Hartenberg staat bekend om haar geweldige Shiraz, waar de arme zandgronden rondom Stellenbosch zich perfect voor lenen. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis 'Hartenberg'.

Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaarden de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

Al bekend om de wereldberoemde Shiraz, lijkt het erop dat Hartenberg's Chardonnay de volgende succesvolle wijn in hun assortiment is met zijn consistente beoordelingen en prijzen. De druiven worden gedurende 7 dagen vroeg in de ochtend geplukt om de subtiele primaire aroma's van de Chardonnay druif te bewaren. Elke batch van iedere ochtend en ieder perceel wordt apart gehouden om de kwaliteitsselectie te ondersteunen bij het samenstellen van de uiteindelijke Chardonnay-blend. Na de vinificatie rijpt de wijn 11 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw en 35% tweede vulling.

In de neus witte peer, tropisch fruit, vanille en geroosterde amandelen die feilloos versmelten in het gehemelte. Subtiele, geïntegreerde eikenaroma's dragen bij aan een lange, romige afdronk, ondersteund door een frisse zuurgraad. 

Perfect bij gerechten met roomsauzen, gerookte kip of eend of bijvoorbeeld geschroeide tonijn met olijfolie, limoensap en zwarte peper. 

Op voorraad
SKU
8525840
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8525840
LandZuid-Afrika
WijnsoortWit
Oogstjaar2021
StreekStellenbosch
ProducentHARTENBERG
AppellatieStellenbosch
DruifChardonnay
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur10 - 12
FlesafsluitingKurk

De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent 'hart van de berg'. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan tweederde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende microklimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken. Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig om topwijnen te maken bij het familiebedrijf van Hartenberg. De geschiedenis van Hartenberg gaat nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Hartenberg staat bekend om haar geweldige Shiraz, waar de arme zandgronden rondom Stellenbosch zich perfect voor lenen. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis 'Hartenberg'.

Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaarden de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

Al bekend om de wereldberoemde Shiraz, lijkt het erop dat Hartenberg's Chardonnay de volgende succesvolle wijn in hun assortiment is met zijn consistente beoordelingen en prijzen. De druiven worden gedurende 7 dagen vroeg in de ochtend geplukt om de subtiele primaire aroma's van de Chardonnay druif te bewaren. Elke batch van iedere ochtend en ieder perceel wordt apart gehouden om de kwaliteitsselectie te ondersteunen bij het samenstellen van de uiteindelijke Chardonnay-blend. Na de vinificatie rijpt de wijn 11 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw en 35% tweede vulling.

In de neus witte peer, tropisch fruit, vanille en geroosterde amandelen die feilloos versmelten in het gehemelte. Subtiele, geïntegreerde eikenaroma's dragen bij aan een lange, romige afdronk, ondersteund door een frisse zuurgraad. 

Perfect bij gerechten met roomsauzen, gerookte kip of eend of bijvoorbeeld geschroeide tonijn met olijfolie, limoensap en zwarte peper. 

'Hart van de berg'

De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent 'hart van de berg'. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan tweederde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende microklimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken. Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig om topwijnen te maken bij het familiebedrijf van Hartenberg.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

De geschiedenis van Hartenberg gaat nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Hartenberg staat bekend om haar geweldige Shiraz, waar de arme zandgronden rondom Stellenbosch zich perfect voor lenen. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis 'Hartenberg'.

Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaarden de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is één van de meest prominente wijn producerende landen op het zuidelijk halfrond. De eerste druivenstokken werden aangeplant door de Nederlanders in de zeventiende eeuw en inmiddels is Zuid-Afrikaanse wijn wereldwijd geliefd. Het klimaat in Zuid-Afrika is vooral warm en droog en daarom liggen alle wijngaarden dicht bij de kust in de Westkaap. Hier heerst een gunstig mediterraan klimaat, droog en warm in de zomer en redelijk zacht en vochtig in de winter.

Irrigatie is in veel gevallen noodzakelijk om te voorkomen dat de druivenstokken uitdrogen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chenin Blanc en Pinotage (een inheemse kruising van Pinot Noir en Cinsault), maar ook veel druivenrassen van Franse oorsprong als Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Belangrijke wijndistricten zijn hier Stellenbosch, Paarl, Swartland en Robertson.

Maak een block aan met identifier: "streek-6592"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7025"