De Buris Amarone della Valpolicella Classico Riserva Docg in Giftbox 2010

De Buris

Italie

De wijn is perfect in balans tussen kracht en elegantie. Kruidige aroma’s van kreupelhout kondigen een dichte en volle rode wijn aan, samen met mooie aroma’s van bramen, gemalen koffie, tonen van donkere chocolade en roze peper. In de mond toont hij meteen zijn stevige, maar goed geïntegreerde smaak met fluweelzachte tannines die in evenwicht worden gehouden door een levendige zuurgraad en hartige minerale tonen. De rijke nasmaak van zoethout is aanhoudend, gevolgd door een aroma van mokka in de afdronk.

De Buris is het exclusieve project van topklasse gelanceerd door de Tommasi familie in oktober 2018. Met dit project stuurt Tommasi op de productie van absolute top Amarone-wijnen van ongeëvenaarde klasse.

De druiven voor deze exclusieve wijn zijn afkomstig van de ‘La Groletta-wijngaard’, gelegen op een hoogte van 250 meter met prachtig uitzicht over het Gardameer en beschut door het Lessin-gebergte. Dit samen maakt een prachtige locatie met een perfect microklimaat. Maar een klein gedeelte (1,9 hectare) van deze 10 hectare grote wijngaard wordt toegewijd aan de productie van deze exclusieve wijn. De opbrengst is 6.000 kg druiven per hectare met een oogst van 40% in wijn na het droogproces.

De Buris Amarone Riserva 2010 is een blend van Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst in september. Vervolgens worden de mooiste druiventrossen in kratten van 7kg per stuk geplaatst en vervolgens één voor één op bamboematten gelegd om te drogen. Gedurende 110 dagen konden de druiven drogen in de speciale droogzolder, waar het ventilatiesysteem zorgt voor een constante luchtstroom en een lage luchtvochtigheid. Het eindresultaat was uitstekend, met gezonde druiven en een vochtgehalte verlies van meer dan 40%. Na een nieuwe selectie aan het einde van de droogfase, worden de druiven in januari geperst, gevolgd door een korte cryomacering van ongeveer 10 dagen. Daarna vond de gisting plaatst gedurende 30 dagen in eikenhouten vaten, waarbij uitsluitend inheemse gisten werden gebruikt. Vervolgens vindt de malolactische vergisting plaats tijdens rijping in Slavonische eikenhouten vaten. De wijn rijpt vervolgens 5 jaar in vaten van 15-30hl in de oude kelder van Villa De Buris, waar de wijn ook nog flesrijping ondergaat.

De wijn is perfect in balans tussen kracht en elegantie. Kruidige aroma’s van kreupelhout kondigen een dichte en volle rode wijn aan, samen met mooie aroma’s van bramen, gemalen koffie, tonen van donkere chocolade en roze peper. In de mond toont hij meteen zijn stevige, maar goed geïntegreerde smaak met fluweelzachte tannines die in evenwicht worden gehouden door een levendige zuurgraad en hartige minerale tonen. De rijke nasmaak van zoethout is aanhoudend, gevolgd door een aroma van mokka in de afdronk.

Met iedere slok presenteert De Buris een intens en perfect uitgebalanceerd bouquet dat zich blijft ontwikkelen. In totaal zijn er 8268 flessen van deze prachtige vintage geproduceerd.

Op voorraad
SKU
8525640
Inhoud
75 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8525640
LandItalie
WijnsoortRood
Oogstjaar2010
StreekVeneto
ProducentDe Buris
AppellatieValpolicella Classico
DruifCorvina Veronese, Corvinone, Oseleta, Rondinella
Inhoud75 CL
Serveer Temperatuur18 - 20
FlesafsluitingKurk

De Buris is het exclusieve project van topklasse gelanceerd door de Tommasi familie in oktober 2018. Met dit project stuurt Tommasi op de productie van absolute top Amarone-wijnen van ongeëvenaarde klasse.

De druiven voor deze exclusieve wijn zijn afkomstig van de ‘La Groletta-wijngaard’, gelegen op een hoogte van 250 meter met prachtig uitzicht over het Gardameer en beschut door het Lessin-gebergte. Dit samen maakt een prachtige locatie met een perfect microklimaat. Maar een klein gedeelte (1,9 hectare) van deze 10 hectare grote wijngaard wordt toegewijd aan de productie van deze exclusieve wijn. De opbrengst is 6.000 kg druiven per hectare met een oogst van 40% in wijn na het droogproces.

De Buris Amarone Riserva 2010 is een blend van Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst in september. Vervolgens worden de mooiste druiventrossen in kratten van 7kg per stuk geplaatst en vervolgens één voor één op bamboematten gelegd om te drogen. Gedurende 110 dagen konden de druiven drogen in de speciale droogzolder, waar het ventilatiesysteem zorgt voor een constante luchtstroom en een lage luchtvochtigheid. Het eindresultaat was uitstekend, met gezonde druiven en een vochtgehalte verlies van meer dan 40%. Na een nieuwe selectie aan het einde van de droogfase, worden de druiven in januari geperst, gevolgd door een korte cryomacering van ongeveer 10 dagen. Daarna vond de gisting plaatst gedurende 30 dagen in eikenhouten vaten, waarbij uitsluitend inheemse gisten werden gebruikt. Vervolgens vindt de malolactische vergisting plaats tijdens rijping in Slavonische eikenhouten vaten. De wijn rijpt vervolgens 5 jaar in vaten van 15-30hl in de oude kelder van Villa De Buris, waar de wijn ook nog flesrijping ondergaat.

De wijn is perfect in balans tussen kracht en elegantie. Kruidige aroma’s van kreupelhout kondigen een dichte en volle rode wijn aan, samen met mooie aroma’s van bramen, gemalen koffie, tonen van donkere chocolade en roze peper. In de mond toont hij meteen zijn stevige, maar goed geïntegreerde smaak met fluweelzachte tannines die in evenwicht worden gehouden door een levendige zuurgraad en hartige minerale tonen. De rijke nasmaak van zoethout is aanhoudend, gevolgd door een aroma van mokka in de afdronk.

Met iedere slok presenteert De Buris een intens en perfect uitgebalanceerd bouquet dat zich blijft ontwikkelen. In totaal zijn er 8268 flessen van deze prachtige vintage geproduceerd.

Luxe wijn van de Tommasi familie

In oktober 2018 lanceerde de Tommasi familie hun nieuwe project genaamd ‘De Buris’, het nieuwe luxe wijnmerk van de familie. Dit project waaraan ze al 18 jaar werken omvat een hoogwaardige Amarone-wijn en een historische villa, die volledig wordt gerestaureerd tot luxe verblijf met als doel het historische en culturele erfgoed van het Valpolicella-gebied te promoten.

In 2000 verwierf de Tommasi familie villa De Buris, de oudste villa in het Valpolicella-gebied en een 10 hectare grote wijngaard genaamd La Groletta. Van deze wijngaard wordt slechts 1,9 hectare (het hoogste deel van de wijngaard) gewijd aan de productie van De Buris Amarone Riserva. De wijngaard ligt op 300 meter hoogte op het zuidwesten, heeft lange zonuren, een verkoelende bries van het Gardameer en een arme bodem bestaande uit voornamelijk klei en kalksteen. Dit maakt het tot de ideale plek om Amarone te produceren van topkwaliteit.

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld

Amarone Riserva Classico

De Buris Amarone Riserva is een blend van Corvina, Corvinone, Oseleta en Rondinella. De druiven worden met de hand geplukt, naar het landgoed gebracht en op bamboerekken geplaatst om te drogen volgens de zogenaamde appassimentomethode. Normaal drogen de druiven voor een Amarone gedurende 100 dagen. De Buris droogt 2 weken langer, waardoor ze nog meer van het sap verliezen en de aroma’s nog geconcentreerder worden. Na het drogen worden de druiven geperst en vindt de fermentatie plaats in grote Sloveense eikenvaten met natuurlijke gist. De wijn rijpt gedurende 5 jaar in grote eiken vaten van 1500 en 3000 liter. Na het bottelen rust de wijn nog 1 jaar op fles waarna het vervolgens wordt vrijgegeven.

Het resultaat is een volle en geweldig goed gestructureerde wijn met zachte tannines, gelaagdheid in smaak, complexiteit en elegantie, aroma’s van vers fruit en een prachtige lange afdronk.

Met een zeer gelimiteerde productie (ca. 8000 flessen) is dit toch wel een bijzondere luxe wijn afkomstig van één van de beste Amarone wijngaarden in Italië, exclusief aangeplant voor de productie van deze wijn.

 

Beeld
Beeld
Beeld

Italië

Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Veneto

Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-7005"