Abbe Rous Cornet & Cie Banyuls Blanc AOC
Dessertwijn

De wijngaarden van het gebied waar de Banyuls vandaan komt bevinden zich in het zuidelijkste gedeelte van Frankrijk waar de Pyreneeën en het Middellandse - zeegebied elkaar ontmoeten.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08206370
Land
Frankrijk
Wijnsoort
Dessertwijn
Oogstjaar
2021
Streek
Banyuls
Producent
Abbe Rous
Appellatie
Banyuls
Druif
Grenache Blanc, Grenache Gris
Inhoud
75 CL
Smaak
Kruidig, Zoet
Serveer Temperatuur
8 - 10
Aantal per doos
6
Kleur
Wit
Alcoholpercentage
16%
Kelderrestant
Ja
De wijngaarden van het gebied waar de Banyuls vandaan komt bevinden zich in het zuidelijkste gedeelte van Frankrijk waar de Pyreneeën en het Middellandse - zeegebied elkaar ontmoeten. De wijnstokken groeien op terrassen van steile hellingen en dorre schist. Ze groeien over het hele landschap van de kust tot aan de diepste valleien.
De oogst vindt plaats gedurende twee weken in de maand september. De eerste selectie van druiven wordt gemaakt op de wijngaard zelf en de tweede selectie in de wijnkelder. Fermentatie onder gecontroleerde temperatuur van 18 - 20C.
Sterke accenten van Williams-peren, acacia's en bloemen en venkel met garrigue en witte chocolade noten. Mooie aandronk, gevolgd door een verfijnde, soepele finish.
Een goede combinatie met Foie Gras, pistache desserts en amandelgebak.Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.