Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Albert Bichot
Nieuw

Albert Bichot Morgon Les Charmes

Rode wijn

Frankrijk

Een rijke neus met aroma's van jammig fruit, kruidigheid en een hint van rook. De wijn heeft een goede tanninestructuur die wordt gebalanceerd door zijn frisheid. Een aangenaam lange afdronk. Perfecte combinatie met een borrelplank: gegrild vlees en gevogelte en milde kazen. 

Deze alternatieven hebben we:

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08555660
Op voorraad
Artikelnummer08555660
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08555660
    • Artikelnummer

      08555660

    • Land

      Frankrijk

    • Oogstjaar

      2020

    • Streek

      Beaujolais

    • Producent

      Albert Bichot

    • Appellatie

      Morgon

    • Druif

      Gamay

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Fruitig, Soepel, Elegant

    • Serveer Temperatuur

      14-15

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Alcoholpercentage

      13%

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Net ten westen van Morgon, in het meest zuidelijk gelegen stukje grond van de appelatie, zijn de wijnstokken geplant op hoogtes van 350 tot 400 meter. De verweerde kiezelachtige ondergrond geeft deze Morgon 'Les Charmes' vlezig fruit en uitzonderlijke finesse.

    De eerste fermentatie gebeurt in temperatuurgecontroleerde open vaten gedurende 9 tot 12 dagen. Vervolgens wordt de wijn opgevoed in 50% roestvrijstalen vaten en 50% in 350-liter houten vaten gedurende 8 tot 9 maanden.

    Een rijke neus met aroma's van jammig fruit, kruidigheid en een hint van rook. De wijn heeft een goede tanninestructuur die wordt gebalanceerd door zijn frisheid. Een aangenaam lange afdronk. Perfecte combinatie met een borrelplank: gegrild vlees en gevogelte en milde kazen. 

    Bedoeld om jong te drinken, of te bewaren tot 3-5 jaar. 

  • Frankrijk

    Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

    Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

  • Beaujolais

    Beaujolais, gelegen in het zuiden van de Bourgogne, onderscheidt zich door zijn unieke terroir en de nadruk op de Gamay-druif, die bijna exclusief in deze regio wordt verbouwd. De diversiteit in bodem en klimaat geeft de wijnen hun kenmerkende frisheid en expressiviteit.

    De noordelijke helft van Beaujolais heeft een granietrijke bodem, ideaal voor de Gamay-druif. Dit terroir zorgt voor wijnen met levendige zuren en een uitgesproken mineraliteit. In het zuiden zijn de bodems meer klei- en kalksteenhoudend, wat resulteert in soepelere en lichtere wijnen. De goed doorlatende grond voorkomt wateroverlast en bevordert de langzame rijping van de druiven, wat de aroma’s van rood fruit en florale tonen versterkt.

    Het gematigde, bijna mediterrane klimaat met warme zomers en zachte winters biedt ideale omstandigheden voor de teelt van Gamay. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een mooie balans tussen frisheid en rijpheid, wat terug te vinden is in het evenwichtige karakter van de wijnen.

    Hoewel Gamay de ster van Beaujolais is, wordt er ook een kleine hoeveelheid Chardonnay verbouwd. Gamay produceert fruitige, soepele wijnen met aroma's van kers, framboos en soms een subtiele kruidigheid. Chardonnay, vooral gebruikt in witte Beaujolais-wijnen, geeft frisse, licht bloemige wijnen met tonen van citrus.

Albert Bichot

De familie Bichot heeft een lange geschiedenis in de Bourgogne en vestigde zich daar in 1350. Bijna vijf eeuwen later, in 1831, richtte Bernard Bichot een wijnhandel op in Monthélie, aan de Côte de Beaune. Bernard’s zoon Hippolyte kocht de eerste wijnstokken van de familie in Volnay en het was met de volgende generatie dat het familiebedrijf zich vestigde in de stad Beaune, waar het vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Één van de meest invloedrijke producenten van de Bourgogne

Onder leiding van de huidige eigenaar Albéric Bichot is de naam steeds sterker geworden en heeft het bedrijf langzaamaan land verworven. Ze bezitten momenteel 107 hectare verdeeld over 6 landgoederen: Domaine Long-Depaquit in Chablis, Domaine du Clos-Frantin en Château Gris in Nuits-st-Georges, Domaine du Pavillon in Pommard, Domaine Adélie in Mercurey en Domaine de Rochegrès in Moulin à Vent. Elk van deze domeinen is uitgerust met een eigen wijnkelder, waardoor de tijd tussen het plukken en persen minimaal is – een belangrijke factor in de kwaliteit van het eindproduct. De village-wijnen worden geproduceerd in het grote centrale vinificatiecentrum op het hoofdkantoor in Beaune. Naast de wijnen die Albert Bichot op hun eigen landgoederen produceert, blijven ze werken in de traditionele rol van een négociant – druiven kopen van lokale wijnboeren en daar hun eigen wijnen van maken. In totaal zijn er zeventig van deze lokale wijnboeren, met wie zij een langdurige relatie hebben, wat tevens cruciaal is voor het behoud van kwaliteit.

Duurzaamheid is fundamenteel in de filosofie van Albéric Bichot. Alle wijngaarden die zijn bezitten in Côte d’Or en de Côte Chalonnaise zijn biologisch gecertificeerd en ze zijn van plan dit uit te breiden naar andere landgoederen. “We mogen nooit vergeten dat wijn een luxeproduct is, geen noodzaak. We kunnen leven zonder luxe, vooral als het schadelijk is. Het is volkomen redelijk dat de samenleving verwacht dat wijnboeren verantwoordelijk zijn voor de pesticiden die ze gebruiken. In de wijngaard hebben we een mentaliteitsverandering nodig.”

Maison Albert Bichot, een familiebedrijf met een lange geschiedenis, maar met oog voor de toekomst, is en blijft één van de meest invloedrijke producenten van Bourgogne. Door wijnbouw in eigen beheer, eigen vinificatie, eigen kelders en eigen rijpingsmethoden kenmerkt Albert Bichot een eigen stijl. Verfijnd en verleidelijk met de ambitie om de beste wijnen ter wereld te produceren. 

https://www.albert-bichot.com/en 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.