Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Ammura
Nieuw

Ammura Etna Rosso

Rode wijn

Italie

In het glas toont de wijn een heldere robijnrode kleur met granaatrode reflecties. Het geurprofiel is complex en intrigerend, met tonen van rijpe wilde bessen, kersen en granaatappel, subtiel verweven met hints van zwarte peper, zoete tabak en een lichte rokerigheid die doet denken aan vulkanisch gesteente. In de mond is de wijn elegant en harmonieus, met zijdezachte tannines en een levendige frisheid. De mooie zuurgraad versterkt de expressie van het fruit en zorgt voor een lange, evenwichtige afdronk.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08557930
Op voorraad
Artikelnummer08557930
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08557930
    • Artikelnummer

      08557930

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      2022

    • Streek

      Sicilië

    • Producent

      Ammura

    • Appellatie

      Etna DOC

    • Druif

      Nerello Mascalese

    • Inhoud

      75 CL

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Alcoholpercentage

      13.5%

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Deze verfijnde rode wijn wordt volledig gemaakt van de inheemse druif Nerello Mascalese, de absolute hoofdrolspeler van de Etna-regio. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Linguaglossa, op de noordoostelijke helling van de vulkaan, in de districten Alboretto, Chiuse del Signore, op een hoogte van 650 meter boven zeeniveau. Hier groeien de stokken op rijke, minerale lavagronden, waaronder ook enkele percelen met oude wijnstokken, die extra diepgang aan de wijn geven.

    In het glas toont de wijn een heldere robijnrode kleur met granaatrode reflecties. Het geurprofiel is complex en intrigerend, met tonen van rijpe wilde bessen, kersen en granaatappel, subtiel verweven met hints van zwarte peper, zoete tabak en een lichte rokerigheid die doet denken aan vulkanisch gesteente. In de mond is de wijn elegant en harmonieus, met zijdezachte tannines en een levendige frisheid. De mooie zuurgraad versterkt de expressie van het fruit en zorgt voor een lange, evenwichtige afdronk.

    Nerello Mascalese is een druivenras met karakter, dat vaak wordt vergeleken met Nebbiolo vanwege zijn late rijping en met Pinot Noir vanwege zijn grote gevoeligheid voor terroir en jaargang. De druif heeft een dikke schil en levert wijnen met een relatief lichte kleur, maar een opvallende aromatische intensiteit en verfijning.

    Ammura Etna Rosso weerspiegelt de vulkanische oorsprong van de Etna in geur, smaak en structuur. Het is een wijn met finesse, spanning en diepgang, een waar eerbetoon aan het unieke terroir en de eeuwenoude tradities van Sicilië.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Sicilië


    Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

    In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

    Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

    Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Ammura

Ammura: Wijn geboren uit vuur, gevoed door nieuwsgierigheid

In de vruchtbare gronden van de Etna, waar eeuwenoude mythes en natuurkrachten samenkomen, is wijnhuis Ammura ontstaan, een project van de familie Tommasi dat de oerkracht van de vulkaan verenigt met vakmanschap en visie.

Volgens een oude legende werd Etna ooit de gevangenis van gevallen geesten, draken en demonen. Eén van hen, een jonge en nieuwsgierige geest met een ontembare dorst naar kennis, werd niet alleen onder de grond opgesloten, maar in elke lavasteen, elke cactusvijg en in elke ademtocht van de vulkanische aarde. Deze geest, verstrooid over de vier elementen door een paardenbloem op de hellingen van de vulkaan, leeft voort in de ziel van Ammura.

Ammura is de stem van Etna zelf: Een betoverende fusie van verleden en toekomst, waar vurige traditie samensmelt met moderne wijnbouwtechniek. Hier worden wijnen gecreëerd die geen drank zijn, maar verhalen: hoofdstukken van een levende legende, bedoeld om gedeeld en beleefd te worden.

Gelegen op 570 meter hoogte in Linguaglossa, in het hart van het Natuurpark van de Etna, beslaat het domein 15 hectare wijngaard. Hier worden enkel de inheemse druivenrassen Nerello Mascalese en Carricante verbouwd, de ziel van Etna Rosso DOC en Etna Bianco DOC.

De ondergrond van deze streek is gevormd door eeuwen van vulkanische activiteit. Elke lavastroom heeft een nieuwe laag geschiedenis achtergelaten, waardoor de bodem rijk is aan mineralen en uniek van karakter. Uit deze "zwarte wijngaarden", een zeldzaam fenomeen, ontstaan wijnen met intense expressie, die de band tussen mens en vulkaan weerspiegelen.

Een imposant natuurmonument op het domein is de Pietracannone, ofwel "cannon stone", een versteende herinnering aan boomstammen die door lava werden omhuld en verbrand, waardoor holtes en patronen ontstonden in het versteende gesteente. Deze rots, gevormd door vuur en tijd, staat symbool voor de rauwe schoonheid en de ongetemde energie van Ammura.

Ammura is meer dan een wijnhuis, het is een bezielde plek waar aarde, vuur, lucht en water samenkomen in elke fles. Een ode aan de Etna, en een uitnodiging om haar verhaal te proeven.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.