Beni di Batasiolo ligt in de plaats La Morra, vlakbij hét truffelhart van Italië; Alba. Kenners weten dat we hier te maken hebben met de grootste eigenaar van Barolo-wijngaarden. ‘Beni’ is dan ook een Piemontese aanduiding voor bezit, grond of wijngaard.
In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij in La Morra. Deze is opgericht in 1950 en bestaat uit zeven bedrijven met wijngaarden die in de beroemdste dorpen in de streek liggen. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en eigen gronden bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden. Hiervan zijn 150 hectaren beplant met de belangrijkste lokaal geteelde druif: Nebbiolo. Van deze druif wordt de beroemde Barolo wijn gemaakt.
Door dit grote areaal aan wijngaarden heeft Batasiolo de mogelijkheid een compleet scala aan hoogwaardige Piemontese wijnen te produceren, variërend van klassiek rood (Barolo en Barbera) tot delicaat wit en de bekende sprankelende Moscato d’Asti.
Naast een ruim assortiment Piemontese wijnen, is de Dogliani familie in het bezit van maar liefst 5 Barolo-Cru’s; Il Boscareto, Briccolina, Brunate, Cerequio en Bussia vigneto Bofani. Deze vormen samen met de ‘gewone’ Barolo en Barolo riserva, het hart van Batasiolo. Barolo-wijnen zijn complexe wijnen met kenmerkende aroma’s van rood fruit, bloemen, teer en drop. Ze hebben een hoge zuurgraad, veel tannines en een hoog alcoholpercentage waardoor ze uitermate geschikt zijn om te ouderen.
Batasiolo Barolo DOCG
Rode wijn
ItalieVol en complex met veel nuances van zwarte kers, pruimen, chocolade, drop en tabak in de geur. In de smaak is hij volmaakt en erg zacht met een gigantisch vol aroma van een echt perfecte Barolo.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08502440
Land
Italie
Oogstjaar
2019
Streek
Piëmonte
Producent
Batasiolo
Appellatie
Barolo
Druif
Nebbiolo
Inhoud
75 CL
Smaak
Fruitig, Kruidig, Krachtig, Complex
Serveer Temperatuur
18 - 20
Aantal per doos
6
Kleur
Rood
Flesafsluiting
Kurk
Beni di Batasiolo , eigendom van de familie Dogliani , is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra , die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen, met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waavan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!
Door dit grote areaal aan wijngaarden heeft Batasiolo de mogelijkheid om een compleet scala aan hoogwaardige Piemontese wijnen te produceren, variërend van klassiek rood (Barolo, Barbera, Dolcetto) tot delicaat wit en de bekende sprankelende Moscato d’Asti. Naast een ruim assortiment Piemontese wijnen, is de Dogliani-familie in het bezit van maar liefst 5 Barolo-Cru’s; Il Boscareto, Briccolina, Brunate, Cerequio en Bussia vigneto Bofani. Deze vormen samen met de ‘gewone’ Barolo en Barolo reserva het hart van Batasiolo.
Deze Batasiolo Barolo heeft een lange rijping gehad in Franse eiken houten vaten. Ongeveer 24 maanden rijpt deze Barolo in het vat vervolgd door een fles lagering van ongeveer 6 tot 12 maanden.
Vol en complex met veel nuances van zwarte kers, pruimen, chocolade, drop en tabak in de geur. In de smaak is hij volmaakt en erg zacht met een gigantisch vol aroma van een echt perfecte Barolo.Italië
Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.
Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.
Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.