Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.
Bernardus
Biologisch

Bernardus Rosé Coteaux d'Aix en Provence AOP Jéroboam

Rosé

Frankrijk

Deze wijn wordt gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault. De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rosé
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08545150
Op voorraad
Artikelnummer08545150
Inhoud300 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rosé
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08545150
    • Artikelnummer

      08545150

    • Land

      Frankrijk

    • Oogstjaar

      2022

    • Streek

      Provence

    • Producent

      Bernardus

    • Appellatie

      Coteaux d'Aix en Provence AOP

    • Druif

      Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah, Cinsault

    • Inhoud

      300 CL

    • Smaak

      Fris, Fruitig, Soepel, Elegant

    • Serveer Temperatuur

      8 - 10

    • Aantal per doos

      1

    • Kleur

      Rosé

    • Biologisch

      Ja

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Bernardus is vanuit Californië ‘the golden state’ afgereisd naar Frankrijk, op zoek naar de beste rosé wijn uit de Provence. Wat gebeurt er als de beste wijnmakers ter wereld een bezoek brengen aan de beste rosé regio ter wereld? Ze verdwalen, dat is zeker, maar komen uiteindelijk terecht bij de beste biologisch geteeld rosé die ze ooit hebben geproefd van Château LaCoste, in het hart van de Provence, waar de mooiste wijnen, met grote passie worden geproduceerd met respect voor de grond en het milieu. De mannen van Bernardus werden spontaan verliefd en stelden voor een gezamenlijke onderneming te starten die LaCoste accepteerde. Bernardus Rosé is het eerste project: een premium Franse Rosé met ‘a twist of California’.

    ‘The best of la Provence with the feeling of California – Tasting Provence. Feeling California’.

    Het landgoed is prachtig gesitueerd in het hart van de Provence en wordt omgeven door amandel- en olijfbomen die samen zijn aangeplant met 125ha wijnstokken, die worden verbouwd met grote aandacht en precisie. Het landgoed waar het wijnhuis is gevestigd wordt al eeuwen gelinkt aan landbouw en wijnbouw. Deze biologische rosé is gemaakt met volledig respect voor de grond en het milieu. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 tot 30 jaar en de opbrengst is gemiddeld 40hl/ha. Het Château is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij heeft het wijnhuis opgebouwd en ontwikkeld met een wijnrestaurant en kunstcentrum.

    Deze wijn wordt gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet en Cinsault. De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

    Perfect om zo te drinken, maar ook geweldig bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.

  • Frankrijk

    Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

    Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

  • Provence

    Provence is één van de oudste wijngebieden van Frankrijk. Zo’n zeshonderd jaar voor Christus leggen Griekse kolonisten er de eerste wijngaarden aan. De Romeinen breidden de wijnbouw vervolgens uit en gaven het gebied de naam Provincia Romana, later afgekort tot Provence. De streek in het zuidwesten kent het droogste, zonnigste en warmste klimaat van Frankrijk en is daardoor ideaal voor wijnbouw. De streek staat bekend om z’n immens populaire bleekroze Rosé. Uit Provence komen ook mooie rode en witte wijnen. Echter is 88% van de wijnen die geproduceerd wordt rosé. De belangrijkste druivenrassen zijn dan ook Grenache, Mourvèdre en Cinsault. 

Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Deze filosofie klinkt nog steeds door in hoe Bernardus wijn maakt. Met oog voor detail, kwaliteit en de ambitie om de allerbeste wijnen te maken.

Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen.

De native armericans geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij hun landgoed, verbouwen ze Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blends te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.

Steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen stappen over op roestvrijstalen vaten. Bernardus kiest er bewust voor om op traditionele wijze wijn te blijven maken. Ze lageren hun wijnen op Franse eikenhouten vaten, die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende Franse tonnellerieën, waardoor verschillende aroma’s mooi samensmelten.

Wijnmaker Jim McCabe


Jim McCabe, die sinds 2009 bij Bernardus werkt, begon zijn carrière in de wijnmakerij en werd in 2014 gepromoveerd tot assistent-wijnmaker. Hij is buitengewoon vertrouwd met de kenmerkende stijl van Bernardus-wijnen, en dat is geen toeval.

Hij heeft namelijk de fijne kneepjes van het vak geleerd van niemand minder dan de voormalige wijnmaker Dean DeKorth. Dean DeKorth, een Amerikaan met een Franse wijnopleiding, heeft zijn eerste ervaringen met wijn opgedaan tijdens zijn opleiding en stages in Frankrijk. Een essentieel aspect van Deans training in de Bourgogne was het vermogen om aroma's, smaakkwaliteiten en textuurelementen in wijn te onderscheiden. Dean heeft volledig vertrouwen in het vermogen van zijn leerling, McCabe, om de kwaliteit en het kenmerkende karakter van de Bernardus-wijnen te behouden.

"Voor mij is Bernardus synoniem aan kwaliteit. Mijn doel voor Bernardus is dat we erkend worden als een van de beste winery’s in Californië en als anker van de wijnindustrie in Monterey County. Consumenten kunnen het allerbeste van ons verwachten," aldus McCabe.

De drie wijngaarden van Bernardus worden beheerd door Matt Shea, een voorvechter van duurzame praktijken die de gezondheid van de wijnstokken en de bodem waarborgen en tegelijkertijd de afhankelijkheid van chemische meststoffen en pesticiden verminderen. Zijn doel is om het best mogelijke fruit te produceren met zorg voor het land waarop het groeit. “Mijn filosofie voor de landbouw komt voort uit mijn achtergrond van 13 jaar in Oregon om premium Pinot Noir biologisch, biodynamisch en conventioneel te telen”, zegt hij. “Ik heb al die soorten landbouw samengesmolten tot een aanpak die zo duurzaam mogelijk is en echt is afgestemd op dit type wijngaard in Monterey County.” Hij bewerkt in totaal 54 hectare tussen de drie landgoedwijngaarden van Bernardus, die allemaal in de Carmel Valley AVA liggen.

https://www.bernardus-wine.com/ 

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.