Blackwater Distillery is gelegen aan de oevers van de Blackwater River, in het dorp Ballyduff Upper in het prachtige West Waterford. De naam heeft het bedrijf te danken aan de nabijgelegen rivier die wereldwijd bekend staat als zalmrivier, maar in het verleden maakte de rivier met zijn diepe donkere wateren het tot een perfecte handelsader. Van Sir Walter Raleigh met zijn aardappel en tabak tot de huidige hertog van Devonshire in Lismore Castle, dit deel van Ierland heeft lange tijd handel gedreven met de verste uithoeken van de wereld.
Het bedrijf werd opgericht in 2014 en ze maken een breed scala aan sterke dranken, waaronder hun bekroonde gins en traditionele ‘pot still Irish whisky’. Blackwater is een manuele distilleerderij; wat betekent dat het tot de rand gevuld is met handgrepen, hendels, kranen en wijzerplaten. Alles wordt met de hand en met het oog gedaan. Dit duurt steevast langer, maar is in overeenstemming met de tradities die het Blackwater-team nastreeft.
John Wilcox, de hoofddistilleerder bij Blackwater, wil hun whisky “op de ouderwetse manier maken door “smaak en niet efficiëntie centraal te stellen” van wat ze doen.
Blackwater The Full Irish
Irish whiskey

Deze bijzondere Ierse blended whiskey van Blackwater Distillery is een gedurfde en innovatieve creatie die alle toegestane graansoorten (gerst, mout, tarwe, haver, rogge en maïs) en alle drie de Ierse whiskeytypes (malt, pot still en grain) combineert. Het resultaat is een complexe en rijke whiskey, bestaande uit 45% single malt en 45% pot still whiskey, beide vijf jaar gerijpt, aangevuld met 10% zeven jaar oude grain whiskey. Afgerijpt in stoutvaten van Hopfully Brewing Company, biedt deze whiskey een uniek, vol karakter met diepe, gelaagde smaken. Zoals altijd bij Blackwater, is hij niet koud gefilterd en zonder toegevoegde kleurstoffen—een authentieke, eerlijke whiskey die de categorie blended whiskey in ere herstelt.
