Château Giscours Margaux
Rode wijn

Diep granaat-paars van kleur, de Giscours 2015 opent met expressieve cassis, bramen en rode bessen in de neus met vleugjes cederhout, rozen en potlood. Medium tot full-bodied met een goede kern van gespierd fruit en stevige, zachte tannines, lange afdronk.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08010920
Land
Frankrijk
Oogstjaar
2015
Streek
Bordeaux
Producent
Château Giscours
Appellatie
Margaux
Druif
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Inhoud
75 CL
Smaak
Kruidig, Krachtig, Complex, Vol
Serveer Temperatuur
16 - 18
Aantal per doos
1
Cru
Grand cru classé
Flesafsluiting
Kurk
In kist
Ja, 6 flessen per kist
Château Giscours, een Grand Cru Classé sinds 1855, is een wijn met een grote persoonlijkheid die uitdrukking geeft aan de expertise van het Giscours-team en de volledige rijkdom van ons terroir in de Margaux-appellatie. Château Giscours is een elegante, goed gestructureerde wijn met magnifiek heldere aroma's. Het is een wijn die zich in de loop van de tijd wonderbaarlijk ontwikkelt en waarvan het genot van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Bordeaux
Bordeaux is het kloppend hart van de Franse wijnbouw en de meest prestigieuze wijnstreek ter wereld. De succesfactoren van deze wijnregio in het zuidwesten van Frankrijk zijn onder meer het gematigde zeeklimaat, de bodemsamenstelling, de rivieren Garonne en Dordogne die samenkomen in de Gironde en de wijnbouwtradities. Ruim negentig procent van alle wijnen die hier worden gemaakt zijn rood. Koning van de rechteroever, met beroemde gebieden als Saint-Émilion en Pomerol, is de druif Merlot. Op de linkeroever, in het bekendste gebied Médoc, domineert Cabernet Sauvignon. Deze zuidwestelijke wijnregio produceert de meest exclusieve wijnen ter wereld en wijnen van goede jaargangen kunnen tientallen jaren bewaard worden. De regio telt een groot aantal beroemde wijnhuizen, waaronder Château Mouton Rothschild en Château Margaux. Behalve zeer exclusieve wijnen komen er ook zeer betaalbare kwaliteitswijnen vandaan.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.