Crudo White
Witte wijnen

Crudo White is een Zuid-Italiaanse wijn gemaakt van twee inheemse Siciliaanse druivenrassen: Cattarratto en Zibibbo. Cataratto is het meest voorkomende druivenras op Sicilië. Zibbibo, beter bekend als de muskaat van Alexandrië, verklaart de smaak van de druif; dit betekent namelijk 'rozijnen'.
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08701440
Land
Italie
Oogstjaar
2024
Streek
Sicilië
Producent
Crudo
Appellatie
IGP Terre Siciliane
Druif
Catarratto, Zibibbo
Inhoud
75 CL
Smaak
Fruitig, Soepel, Kruidig
Aantal per doos
12
Kleur
Wit
Alcoholpercentage
12.5%
Flesafsluiting
Schroefdop
Crudo White is een Zuid-Italiaanse wijn gemaakt van twee inheemse Siciliaanse druivenrassen: Cattarratto en Zibibbo. Cataratto is het meest voorkomende druivenras op Sicilië. Zibbibo, beter bekend als de muskaat van Alexandrië, verklaart de smaak van de druif; dit betekent namelijk 'rozijnen'. Crudo betekent 'rauw' en wordt in de Italiaanse keuken veelal gebruikt bij rauwe visgerechten.
Crudo is een aromatische, frisse wijn met een subtiel zoetje. Heerlijk bij vis en schaal- en schelpdieren zoals langoustine en kreeft.Italië
Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.
Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.
Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.
Sicilië
Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.
In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.
Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.
Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.