Sinds de oprichting in 1835 legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van topwijngaarden in de Rhône-vallei. Delas Frères streeft hierin al 180 jaar naar perfectie, met een focus op de kwaliteit van de druiven en het laten spreken van de verschillende terroirs in combinatie met klimatologische verschillen in de Rhône-vallei.
Het avontuur begon in 1835 onder de naam ‘Audibert et Delas’, opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Het huwelijk tussen deze families werd even later letterlijk bezegeld, toen twee zoons van Philippe Delas in het huwelijksbootje stapten met twee dochters van Charles Audibert. De twee zonen van Delas namen in 1924 het bedrijf over en veranderden de naam in ‘Delas Frères’.
Het bedrijf begon met wijngaarden op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel. Nadat de gebroeders Delas het bedrijf overnamen bleven de inspanningen van de Frères echter niet beperkt tot deze appellatie. Zo werden er onder andere wijngaarden aangeschaft in Châteauneuf-du-Pape, de bekendste appellatie in de Zuidelijke Rhône-vallei. Het familiebedrijf groeide onder leiding van de Frères uit tot één van de grote en meest prestigieuze wijnhuizen van de Rhône-vallei.
Op initiatief van Fabrice Rosset, die in 1996 de leiding over het wijnhuis kreeg, werden grote investeringen gedaan. Er werd onder andere geld gestoken in een nieuwe perskamer, renovatie van de oude kelders, de aankoop van nog meer wijngaarden en vergroting van de opslagcapaciteit. 2015 markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het merk, dat inmiddels was uitgegroeid tot een begrip. De recente aankoop van een wijnlandgoed in Tain l’Hermitage biedt Delas Frères de gelegenheid om het proces van wijnbereiding en rijping van de meest prestigieuze wijnen van het huis te presenteren aan het publiek.
Delas Frères Vacqueyras 'Domaine Genêts' AOC
Rode wijn
FrankrijkVolle smaak, goed opgebouwd, harmonisch en krachtig. Lange afdronk, die aangeeft dat de wijn een goed bewaarpotentieel heeft. Goede combinatie met de Provençaalse keuken en bij alle soorten kaas.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08206910
Land
Frankrijk
Oogstjaar
2021
Streek
Zuid-Rhône
Producent
Delas Frères
Appellatie
Appelation Vacqueyras Contrôlée
Druif
Grenache, Syrah, Mourvèdre
Inhoud
75 CL
Smaak
Kruidig, Krachtig, Complex, volle body
Serveer Temperatuur
18 - 20
Aantal per doos
6
Kleur
Rood
Flesafsluiting
Kurk
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. De alcoholische gisting duurt ongeveer 15 dagen bij een temperatuur tussen de 28 en de 30° C. Ongeveer 30% van de wijn rijpt in eiken vaten, terwijl de rest in edelstaal rijpt om zo de frisse fruitige karakters van de druiven te behouden. Na de rijpingsperiode wordt de assemblage gemaakt en wordt de wijn gebotteld.
Robijnrode kleur met een mooie schittering. In de geur complexe aroma's van rijp rood fruit, zwarte bessen en steenvruchten, ondersteund door geuren van zoethout. Volle smaak, goed opgebouwd, harmonisch en krachtig. Lange afdronk, die aangeeft dat de wijn een goed bewaarpotentieel heeft.
Goede combinatie met bij de Provençaalse keuken, rundvlees en bij alle soorten kaas.Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Rhônevallei
Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.
Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.