Maison Deutz is een Champagnehuis dat in 1838 in het Franse Aÿ werd opgericht door twee Pruisische immigranten, William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. De twee voormalige wijnhandelaren uit Aix-la-Chapelle bouwden samen het wijnhuis op door verschillende hoogwaardige wijngaarden te kopen. De Frans-Duitse oorsprong van de samenwerking resulteerde in een succesvolle combinatie van het Franse streven naar perfectie en de Duitse technische grondigheid. Toen het paar besloot wijn te verbouwen en hun Champagne internationaal te gaan verkopen, waren ze al overtuigd van de unieke kwaliteit van hun Champagne. De hoogwaardige kwaliteit is te danken aan technische kennis en een passie voor het maken van wijn en Champagne. Deze hoge kwaliteit is nog steeds het visitekaartje van het huis.
De passie voor uitmuntendheid staat aan de basis van alle beslissingen die Maison Deutz neemt en vormt het fundament van het Champagnehuis. Het huis voelt als een familiebedrijf dat belang stelt in zowel het welzijn van medewerkers als de wensen van klanten. Het streven naar perfectie begint al met de selectie van de beste druiven van telers die al generaties lang samenwerken met Deutz. Het wijnhuis, waar geduld het toverwoord is, brengt de beste wijnen voort, met passie en respect geproduceerd. Deutz is trots op het feit dat 80% van de druiven van Grand Cru’s en Premier Cru’s afkomstig zijn. De druiven worden vervolgens aan een verdere selectie onderworpen, zodat alleen de allerbeste overblijven.
Het ‘Deutz trio Prestige’ bestaat uit drie cuvées de prestige, elk met een geheel eigen persoonlijkheid. Cuvée William Deutz is gemaakt van de beste Pinot Noir-, Pinot Meunier- en Chardonnay druiven; Cuvée Amour de Deutz is gemaakt van uitsluitend Chardonnay druiven; en tot slot is er Amour de Deutz Rosé. Elk van deze Champagnes weerspiegelt de kennis, ervaring en verfijning van Maison Deutz.
Deutz 'Amour de Deutz' Rosé Magnum in Giftbox
Champagne
FrankrijkEen schitterende luxueuze goudroze tint . Verleidelijk en subtiel op de neus met subtiele hints van delicate aroma's van wilde- rode bessen , afgezet met fijne vanille tonen.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08103110
Land
Frankrijk
Oogstjaar
2006
Streek
Champagne
Producent
Champagne Deutz
Appellatie
Champagne
Druif
Chardonnay, Pinot Noir
Inhoud
150 CL
Smaak
Fruitig, Elegant, Complex
Serveer Temperatuur
8 - 10
Aantal per doos
1
Kleur
Rosé
parker
95
Flesafsluiting
Kurk
Geschenkverpakking
Ja
Champagne Deutz is opgericht in 1838 in Aÿ en is één der oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques. De Champagnes hebben een eigen uitgesproken stijl, bestaande uit een perfecte harmonie van finesse, elegantie en complexiteit. He t chamapgnehuis houdt tradities in ere, maar werkt eveneens met moderne technologieën om deze eigen stijl te behouden. Wereldwijd staat Champagne Deutz op velerlei wijnkaarten van prestigieuze Michelin sterrenrestaurants. Ook in Nederland erkennen st eeds meer restaurants de uitmuntende kwaliteit van dit champagnehuis.
Amour de Deutz Rosé is een uitzonderlijke champagne. Het is een brut vintage rosé champagne (millesime) uit het oogstjaar 2006. De assemblage bestaat uit 55% Pinot Noir en 45% Chardonnay. Het mooie roze kleurtje heeft deze champagne te danken aan toevoeging van 8% stille Pinot Noir wijn van geselecteerde percelen uit Aÿ en Mareuil-sur-Aÿ. Een zeer veelbelovende cuvée , in de zuiverste Deutz -stijl , die het hoogtepunt v an Maison Deutz " Trio de Prestige " .
Een schitterende luxueuze goudroze tint . Verleidelijk en subtiel op de neus met subtiele hints van delicate aroma's van wilde- rode bessen , afgezet met fijne vanille tonen.
Een champagne die al s aperitief geschonken kan worden, maar kan ook prachtig bij gegrilde kreeft, licht vlees en visgerechten.Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Wereldwijd worden er honderden mousserende wijnen worden gemaakt, maar alleen wijn uit de wettelijk afgebakende streek Champagne mag daadwerkelijk de felbegeerde naam champagne dragen. De wijnstreek, gelegen rond de steden Reims en Epernay, is de meeste noordelijke van Frankrijk, waar het eigenlijk te koud is voor wijnbouw. Toch is het juist het koele klimaat dat zorgt voor de aangename zuurgraad van de wijn. De kalksteenbodem in de streek bevat mineralen die de mousserende wijn de specifieke smaak geeft. Miljoenen jaren geleden was dit gebied een grote binnenzee. De bodemsamenstelling en structuur dragen in belangrijke mate bij tot het karakter en de kwaliteit van de champagne. Kalksteen fungeert als een spons die de waterhuishouding perfect reguleert en het neemt de warmte van de zon snel op. De combinatie tussen het koele klimaat, de kalksteengronden en de ligging van de wijngaarden leveren ideale omstandigheden voor de basiswijnen van champagne, gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De meeste champagnes worden gemaakt van een blend van druiven uit verschillende oogstjaren om de gewenste kwaliteit en consistentie te gebruiken (non vintage wijn). In uitzonderlijke jaren wordt het beste deel van de wijn gebruikt om een vintage champagne te creëren. Jaarlijks worden er zo’n 385 miljoen flessen champagne ontkurkt.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.