Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Kelderrestant

Duca Di Salaparuta Passo Delle Mule Nero D'Avola

Rode wijn

Italie

In de neus is de wijn rijp en rond met indrukken van zwart fruit, kruiden, vanille en cederhout. In de mond is de wijn verfijnd met een prachtige structuur. Mooie nuances van bessen, bramen, gebrand hout, vanille en drop en in de afdronk aroma's van pure chocolade.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08535820
Op voorraad
Artikelnummer08535820
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08535820
    • Artikelnummer

      08535820

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      2020

    • Streek

      Sicilië

    • Producent

      Duca Di Salaparuta

    • Druif

      Nero D'Avola

    • Inhoud

      75 CL

    • Serveer Temperatuur

      18 - 20

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Alcoholpercentage

      13.5%

    • Kelderrestant

      Ja

  • Duca di Salaparuta werd in 1824 opgericht en is één van de oudste wijnbedrijven op Sicilië, en is momenteel de grootste, private wijngroep van Sicilië. In hun wijnen gebruiken ze vooral typische Siciliaanse druiven, maar ze maken ook blends van Siciliaanse druiven en werelddruiven. Dat leidt tot leuke combinaties zoals een blend van Grillo en Viognier of Nero d’Avola en Merlot. Door hun lange traditie als wijnproducent hebben ze ook unieke wijngaarden in bezit, iets dat heel belangrijk is in het hete klimaat van Sicilië. Daarnaast beschikken ze ook over de modernste technieken zoals bijvoorbeeld grote koelwagens waarmee ze de vers geoogde druiven koud naar de wijnmakerij kunnen vervoeren. Hierdoor is frisheid een kenmerk voor Duca di Salaparuta, wat vaak niet zo is in Siciliaanse wijnen.

    Passo delle Mule, puur Nero d'Avola, is afkomstig van de druiven van het landgoed Suor Marchesa, in Zuid-Sicilië. De druiven rijpen in september volledig in de zon op de kronkelende heuvels van de Zuster Marchesa landgoed, waar het warme en droge klimaat en een goede temperatuur de perfecte combinatie voor de productie van deze omhullende wijn, die zachtheid vertoont en toch merkbaar fris in de mond is. Een deel van de wijn brengt minimaal 10 maanden door in zeer fijnkorrelig eikenhout en een deel wordt gevinifieerd en verzacht in betonnen vaten. Na het bottelen rust de wijn nog 6-8 maanden in de wijnkelder.

    In de neus is de wijn rijp en rond met indrukken van zwart fruit, kruiden, vanille en cederhout. In de mond is de wijn verfijnd met een prachtige structuur. Mooie nuances van bessen, bramen, gebrand hout, vanille en drop en in de afdronk aroma's van pure chocolade.

    Perfect in combinatie met rood vlees en harde kazen.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Sicilië


    Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

    In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

    Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

    Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.