Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Sibiliana

Sibiliana Eughenes Etna Rosso

Rode wijn

Italie

Deze loepzuivere Etna Rosso van Eughenès kenmerkt zich door zijn levendige zuurgraad, verfijnde tannines en complexe aroma's van rood fruit, kruiden en mineraliteit. Deze wijn, gemaakt van Nerello Mascalese, toont elegante tonen van kersen, aardbeien en specerijen. De fruitige en kruidige aroma’s worden in balans gebracht door een subtiele minerale toets afkomstig van de vulkanische bodem van de Etna. De afdronk is lang en verfrissend, waardoor deze Etna Rosso een unieke en intrigerende keuze is voor liefhebbers van elegante rode wijnen.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08552910
Op voorraad
Artikelnummer08552910
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08552910
    • Artikelnummer

      08552910

    • Land

      Italie

    • Streek

      Sicilië

    • Producent

      Sibiliana

    • Appellatie

      Etna DOC

    • Druif

      Nerello Mascalese

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Elegant, Kruidig, Complex, Mineraliteit

    • Serveer Temperatuur

      16-18

    • Aantal per doos

      6

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Eughenès Etna Rosso past geweldig bij bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met geroosterde groenten zoals aubergine, courgette en paprika.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Sicilië


    Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

    In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

    Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

    Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Sibiliana

Sibiliana Necoro is een gloednieuwe lijn van Cantine Europa, gevestigd in het zonovergoten Sicilië. De wijnen zijn gemaakt van traditionele Siciliaanse druivensoorten, waarmee de wijnen de rijke geschiedenis en het unieke terroir van het eiland weerspiegelen. Necoro omvat verfrissende witte wijnen en volle rode variëteiten.

Sibiliana Necoro is een gloednieuwe lijn van Cantine Europa, gevestigd in het zonovergoten Sicilië. De wijnen zijn gemaakt van traditionele Siciliaanse druivensoorten, waarmee de wijnen de rijke geschiedenis en het unieke terroir van het eiland weerspiegelen. Necoro omvat verfrissende witte wijnen en volle rode variëteiten.

Voor de witte wijnen van de Necoro-lijn maken ze gebruik van inheemse druivensoorten zoals Grillo en Catarratto, welke perfect gedijen onder de Siciliaanse zon en de koele bries van de Middellandse Zee. Deze wijnen vertonen vaak levendige aroma's van citrusvruchten, perzik en bloesem, met een verfrissende zuurgraad en een elegante mineraliteit.

Voor de rode wijnen gebruiken ze druiven zoals Nero d'Avola en Nerello Mascalese, die gedijen in de warme klimaat van Sicilië en resulteren in wijnen met diepte en complexiteit. Deze rode wijnen kenmerken zich door aroma's van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje vanille, met zachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk die de kwaliteit van de Necoro-lijn onderstreept.

Bij een écht Siciliaans wijnhuis mogen wijnen van de Etna natuurlijk niet ontbreken. Onder de naam Eughenès produceert dit wijnhuis dan ook een vurige rode Etna met prachtige mineraliteit en complexiteit, vergezeld door een elegante en loepzuivere Etna Bianco.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.