Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire.
De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio. In de 4e eeuw werden de wijngaarden al door monniken aangelegd en bewerkt. Zij zijn in de 8e eeuw begonnen met de aanleg van de ontzagwekkende kelders in de krijtbodem van de Loire. In het hart van de kelders ligt een grote ronde opslagruimte met vele (zeer) oude jaargangen Vouvray, genaamd ‘de rotonde’.
In de jaren tachtig werd Marc Brédif onderdeel van de Ladoucette groep. Het constante streven naar perfectie van de Ladoucette groep leidde tot de nodige investeringen in de wijnmakerij van Brédif. Dankzij deze injectie van bevlogenheid en kennis hebben de wijnen van Marc Brédif hun legendarische status op het wereldtoneel kunnen vasthouden en verder kunnen versterken.
Marc Brédif Chinon "Marc Brédif" AOC
Rode wijn
FrankrijkDeze heldere robijnrode wijn heeft intense, verfijnde en fruitige aroma's. Er zijn nuances van kersen, aardbeien en kruidige tonen. In de mond heeft het een subtiele aanzet en een fruitige, lichte structuur. De afdronk is fris en aromatisch.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08204640
Land
Frankrijk
Oogstjaar
2023
Streek
Loire
Producent
Marc Brédif
Appellatie
Chinon AOC
Druif
Cabernet Franc
Inhoud
75 CL
Smaak
Fruitig, Elegant, Kruidig, Aromatisch
Serveer Temperatuur
14 - 16
Aantal per doos
6
Kleur
Rood
Flesafsluiting
Kurk
Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire. De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio. In de 4e eeuw werden de wijngaarden al door monniken aangelegd en bewerkt. Zij zijn in de 8e eeuw begonnen met de aanleg van de ontzagwekkende kelders in de krijtbodem van de Loire. In het hart van de kelders ligt een grote ronde opslagruimte met vele (zeer) oude jaargangen Vouvray, genaamd ‘de rotonde’. In de tachtiger jaren waren er financiële moeilijkheden en rumoer in de familie (of vice-versa…) en het Château en de wijnproductie werden verkocht aan baron Patrick de Ladoucette. Hij heeft fors geïnvesteerd en is vol bevlogenheid doorgegaan met het optimaliseren van de kwaliteit van deze bijzondere Marc Brédif wijnen.
De druiven voor deze wijn groeien in het noordelijke deel van het Chinon-gebied, in Savigny-en-Véron. De ondergrond van de wijngaarden is voornamelijk grind en heeft meestal blootstelling aan de noord/zuidzon.
De fermentatie vindt 15 dagen plaats op de schil en wordt twee maal per dag overgepompt. Daarna volgt het persen en de laatste fermenatie van het heldere sap en volgt de malolactische gisting in vaten. De wijn rijpt in roestvrijstalentanks en wordt regelmatig overgepompt.
Deze heldere robijnrode wijn heeft intense, verfijnde en fruitige aroma's. Er zijn nuances van kersen, aardbeien en kruidige tonen. In de mond heeft het een subtiele aanzet en een fruitige, lichte structuur. De afdronk is fris en aromatisch.Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Loire:
Het uitgestrekte Loiregebied, met wijngaarden zo ver het oog reikt, geldt als het derde wijngebied van Frankrijk. De streek vertoont een grote verscheidenheid aan landschappen, klimaatzones en bodems. Dat is waarom de Loire, dat ook wel de tuin van Frankrijk wordt genoemd, een ongelooflijk breed scala aan wijnen voorbrengt. Van rosé, tot rood, droog en weelderig zoet wit en mousserend uit Touraine en natuurlijk de wereldberoemde witte wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé, de parels onder de Sauvignon Blanc-wijnen. Hier zijn de wijnen van deze druif op hun best. Stuivend fris, met de typische geuren van kruisbessen en de levendige zuren die zo typerend zijn voor goede Sauvignon wijnen.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.