MegaZin Zinfandel
Rode wijn
VSDe kleur is blauwachtig rood. In de neus een fruitig aroma met tonen van chocolade, vanille, bosbessen en kruiden. In de smaak royaal fruit met tonen van bramen, bosbessen en pruimen, een vleugje chocolade en koffie.
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08535950
Land
VS
Oogstjaar
2021
Streek
Californië
Producent
Mare Magnum Srl
Druif
Zinfandel
Inhoud
75 CL
Smaak
Fruitig, Soepel, Krachtig
Serveer Temperatuur
16 - 18
Aantal per doos
6
Kleur
Rood
Flesafsluiting
Kurk
"Mega klinkt als groot en veel.. en dat klopt deze wijn is groot en je krijgt er (mega) veel Zin(fandel) van"!
Zinfandel is een exotisch druivenras en in Italië noemen ze dezelfde druif Primitivo. Californië heeft de Zinfandel min of meer geadopteerd, want hier weten ze wel raad met exotisch. De druif werd voor het eerst naamloos aangeplant in Boston. De wijnstok werd door de Amerikanen geïmporteerd uit een kweektuin van een Oostenrijkse keizer. De Zinfandel had al een wereldreis achter de rug, voor haar geboorte naam. Ze noemde haar "tafeldruif", maar toen een expert de wijn proefde werd de wijn vergeleken met een top Bordeaux. Sindsdien schittert deze druif als Californische trots in de fles.
Deze wijn is gemaakt van Zinfandel druiven geselecteerd van wijngaarden in Central Valley, Californië. Het verfijnde gebruik van eikenhouten vaten tijdens de fermentatie geeft de wijn kracht en een complex karakter.
De kleur is blauwachtig rood. In de neus een fruitig aroma met tonen van chocolade, vanille, bosbessen en kruiden. In de smaak royaal fruit met tonen van bramen, bosbessen en pruimen, een vleugje chocolade en koffie.
Lekker bij; Alles van de BBQ, pulled pork, licht pittige gerechten, stoofschotels en wild gerechten.Verenigde Staten
In 1952 werden de eerste Amerikaanse wijnen geproduceerd en deze wijnen zijn waarschijnlijk door immigranten geproduceerd. De vele Europeanen die zich in de 16e en 17e eeuw overal vestigden, plantten in vrijwel alle staten wijnstokken aan. Hier werden zij in de 19e eeuw geconfronteerd met de grootste vijand van de Europese wijnstokken: Phylloxera. Geen wijnstok bleef onberoerd en ruim twintig jaar later werd pas een oplossing gevonden. Amerikaanse wijnstokken bleken resistent tegen de druifluis en overal begonnen wijnboeren met het enten van hun Europese druivenrassen op Amerikaanse wortelstokken.
De drooglegging, de crisis van de jaren ’30 en de Wereldoorlogen zorgden er uiteindelijk voor dat er maar een handjevol wijnboeren overbleef in Amerika. Vandaag de dag komt ruim 90% van de totale wijnproductie uit Californië. Dit gebied heeft een ideaal klimaat aan de kust en geniet van veel zon. Het groeiseizoen is lang, waardoor de druiven langzaam rijpen en een fruitige smaak ontwikkelen. Zo’n 60% is beplant met blauwe druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Zinfandel. 40% met witte druiven als Chardonnay en Sauvignon Blanc.
Chardonnay is het meest aangeplant en veel Californische Chardonnay’s zijn houtgerijpt. Ze hebben kenmerkende rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik met boterige, eikenhouten tonen.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.