Sibiliana Necoro is een gloednieuwe lijn van Cantine Europa, gevestigd in het zonovergoten Sicilië. De wijnen zijn gemaakt van traditionele Siciliaanse druivensoorten, waarmee de wijnen de rijke geschiedenis en het unieke terroir van het eiland weerspiegelen. Necoro omvat verfrissende witte wijnen en volle rode variëteiten.
Sibiliana Necoro is een gloednieuwe lijn van Cantine Europa, gevestigd in het zonovergoten Sicilië. De wijnen zijn gemaakt van traditionele Siciliaanse druivensoorten, waarmee de wijnen de rijke geschiedenis en het unieke terroir van het eiland weerspiegelen. Necoro omvat verfrissende witte wijnen en volle rode variëteiten.
Voor de witte wijnen van de Necoro-lijn maken ze gebruik van inheemse druivensoorten zoals Grillo en Catarratto, welke perfect gedijen onder de Siciliaanse zon en de koele bries van de Middellandse Zee. Deze wijnen vertonen vaak levendige aroma's van citrusvruchten, perzik en bloesem, met een verfrissende zuurgraad en een elegante mineraliteit.
Voor de rode wijnen gebruiken ze druiven zoals Nero d'Avola en Nerello Mascalese, die gedijen in de warme klimaat van Sicilië en resulteren in wijnen met diepte en complexiteit. Deze rode wijnen kenmerken zich door aroma's van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje vanille, met zachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk die de kwaliteit van de Necoro-lijn onderstreept.
Bij een écht Siciliaans wijnhuis mogen wijnen van de Etna natuurlijk niet ontbreken. Onder de naam Eughenès produceert dit wijnhuis dan ook een vurige rode Etna met prachtige mineraliteit en complexiteit, vergezeld door een elegante en loepzuivere Etna Bianco.
Sibiliana Necoro Grillo
Witte wijnen
ItalieDeze wijn heeft een prachtige gele kleur met gouden tinten. Het bouquet is intens en levendig met aroma’s van citrus en rijp fruit als perzik en peer. In de mond is de wijn fris, intens en gestructureerd. Een prachtige wijn waar de smaken van het zonnige Sicilië tot uiting komen!
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08552930
Land
Italie
Streek
Sicilië
Producent
Sibiliana
Appellatie
Sicilia DOC
Druif
Grillo
Inhoud
75 CL
Smaak
Fris, Fruitig, Complex
Serveer Temperatuur
8-10
Aantal per doos
6
Flesafsluiting
Schroefdop
Italië
Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.
Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.
Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.
Sicilië
Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.
In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.
Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.
Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.