Rabetllat I Vidal is een kleinschalig familiebedrijf, beheerd door de gelijknamige families Rabetllat en Vidal, waar men met grote passie en toewijding cava produceert. En dat doen ze met verve! De prijs-kwaliteitverhouding is buitengewoon goed. Onder de bezielende leiding van Anna Vidal produceert Rabetllat I Vidal vier uitgebalanceerde cuvées, variërend van een elegante klassieke Brut met twaalf maanden rijping sur latte tot een uitermate complexe Gran Reserva met maar liefst 48 maanden rijping.
De druiven voor deze cava’s worden in de koelte van de nacht geoogst om versheid te garanderen en ongewenste oxidatie te voorkomen. Rabetllat maakt gebruik van een combinatie van houten vaten en RVS om de smaken van de wijnen in balans te brengen. Bijkomend voordeel: door de wijn op verschillende manieren te vinificeren is het mogelijk smaakconsistentie door de jaren heen te garanderen.
De cava’s van Rabetllat I Vidal zijn uitermate geschikt als feestelijk aperitief, maar ook bijzonder goed te combineren met diverse amuses, lichte voorgerechten, hoofdgerechten op basis van vis en bij uitstek met desserts! Verrassende alleskunners dus. Daarnaast zijn de cava’s zo scherp geprijsd dat het voor de horeca aantrekkelijk kan zijn deze per glas aan te bieden. Kortom, genoeg redenen om het jaar knallend af te sluiten met de cava’s van Rabetllat I Vidal!
Rabetllat I Vidal Brut Magnum
Cava

Een wijn met een royale, zachte mousse en een intens fruitige neus van appel en citrus, gecombineerd met hints van amandel. Toegankelijk, en toch zeer smaakvol!
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08557430
Land
Spanje
Oogstjaar
2023
Streek
Catalonië
Producent
Finca Ca n Estella
Appellatie
Do Cava
Druif
Macabeo, Xarello
Inhoud
150 CL
Smaak
Fris, Fruitig, Vol
Serveer Temperatuur
6-8
Alcoholpercentage
12%
Vegan
Ja
Flesafsluiting
Kurk
Deze bubbel is gemaakt van de druiven van de klassieke cava-druivenrassen Macabeo en Xarel-lo. Al het fruit voor deze wijn komt van wijngaarden van Rabetllat I Vidal zelf, waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd kan worden. Nadat de druiven met de hand geoogst zijn worden deze met de grootste zorg geperst en verwerkt, waarna de wijn twaalf maanden rijping sur latte geniet.
Spanje
Spanje is het drie na grootste wijn producerende land ter wereld. Hier worden veel verschillende druivenrassen verbouwd en het land kent zeer uiteenlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden. De opbrengst per hectare is veel lager, omdat de wijngaarden niet intensief beplant zijn. Dit heeft te maken met het feit dat er simpelweg genoeg ruimte is om de druiven ruim aan te planten.
De grootste wijnregio’s zijn Rioja, Rueda en Ribera del Duero. Rioja strekt zich uit langs de oevers van rivier de Ebro en staat voor pure kwaliteit. Het was het allereerste Spaanse wijngebied dat de status DOC (denominación de origen calificada) verwierf. In Rueda worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd zoals de frisse Verdejo en in het hart van Noord-Spanje vind je wijnstreek Ribera del Duero. De wijngaarden hier strekken zich uit in de vallei langs de oever van rivier de Duero en de meest verbouwde druif is Tempranillo. De basis van de betere Spaanse wijnen.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.