Sinds de oprichting van Ramos Pinto in 1880 is het huis bekend geworden om haar kwalitatief hoogstaande producten en haar innovatieve strategieën. Deze strategieën zijn onder andere gebaseerd op het toepassen van moderne technieken tijdens het productieproces, maar ook op het stijlvol vernieuwen van verpakkingsmaterialen. De promotionele uitingen worden om deze reden ook regelmatig ontwikkeld door internationale kunstenaars. Enkele van deze werken hangen zelfs in het Museum of Mordern Art te New York.
Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia, waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.
Ramos Pinto Quinta da Ervamoira Vintage Port 2020 wordt geproduceerd volgens de traditionele Port-wijnmethode, druiven worden geperst in de Lagares van granietsteen en het heeft 2 jaar gerijpt in Franse eikenhouten vaten voordat ze naar de fles worden overgebracht.
Deze prachtige port heeft een intens rode kleur met een rode ring aan de rand. De scherpe en intense aroma's van frambozen, aardbeien en bessen vallen op. De frisheid wordt benadrukt door de nuances van munt, met tonen van zwarte peper en cacao. Het heeft een dichte structuur, van levendige en sappige tannines, vol frisheid en levendige zuurgraad.