Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Tommasi Viticoltori

Tommasi Terra Dei Ciliegi Rosso Verona

Rode wijn

Italie

De kleur is robijnrood. In de neus zeer frisse en fruitige aroma's met veel kersen. De smaak is vrij intens met zoete kers, goed uitgebalanceerd en een volle body.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08532550
Op voorraad
Artikelnummer08532550
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08532550
    • Artikelnummer

      08532550

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      2022

    • Streek

      Veneto

    • Producent

      Tommasi Viticoltori

    • Appellatie

      Valpolicella Classico

    • Druif

      Corvina Veronese, Rondinella, Pelara

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Fris, Fruitig, Soepel

    • Serveer Temperatuur

      16 - 18

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Alcoholpercentage

      12%

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

    Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

    Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

    Terra dei Ciliegi betekent 'het land van de kersen' wat in feite de regio Valpolicella Classico is, vol met prachtige wijngaarden en typische kersenbomen.

    De maceratie vindt gedurende 7 dagen plaats in roestvrijstalen tanks waarna de wijn 4 maanden rijpt in roestvrijstalen tanks.

    De kleur is robijnrood. In de neus zeer frisse en fruitige aroma's met veel kersen. De smaak is vrij intens met zoete kers, goed uitgebalanceerd en een volle body.

    Perfect in combinatie met pasta, pizza, groenten, wit vlees en zachte kazen.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Veneto

    Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

    Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Tommasi Viticoltori

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

https://www.tommasi.com/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.