Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Vinea Cura
Nieuw

Vinea Cura Fructus

Witte wijnen

Nederland

De Fructus is een droge, fruitige wijn gemaakt van 90% Johanniter en 10% Muscaris. Met een aroma van fris groen fruit, zoals grapefruit, en rijpe tonen van perzik, biedt deze wijn een heerlijk smaakprofiel. De Fructus is een uitstekende keuze bij groentegerechten zoals gegrilde groenten, asperges of artisjokken. Daarnaast past hij perfect bij diverse visgerechten, zoals stevige witvis of gegrilde tonijn, en komt hij prachtig tot zijn recht bij schaal- en schelpdieren.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08556990
Op voorraad
Artikelnummer08556990
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08556990
    • Artikelnummer

      08556990

    • Land

      Nederland

    • Oogstjaar

      2023

    • Streek

      Noord-Limburg

    • Producent

      Vinea Cura

    • Druif

      Johanniter, Muscaris

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Fris, Fruitig

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Wit

    • Alcoholpercentage

      12,5%

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • De Fructus is een droge, fruitige wijn gemaakt van het Johanniter-druivenras. Met een aroma van fris groen fruit, zoals grapefruit, en rijpe tonen van perzik, biedt deze wijn een heerlijk smaakprofiel. De Fructus is een uitstekende keuze bij groentegerechten zoals gegrilde groenten, asperges of artisjokken. Daarnaast past hij perfect bij diverse visgerechten, zoals stevige witvis of gegrilde tonijn, en komt hij prachtig tot zijn recht bij schaal- en schelpdieren.

Vinea Cura

Wijngaard Vinea Cura is gelegen in het Limburgse dorp Helden. Met een omvang van zo’n 2 hectare en 8.000 planten is het dé grootste wijngaard van Noord-Limburg. 

Vinea Cura is een familiebedrijf, waar de wijngaard wordt gerund door vader en zoon Emile en Bram van Heijningen. De derde generatie wijnboeren groeit op in de wijngaard en de passie voor druiven wordt met de paplepel ingegoten. 

In de wijngaard gaat kwaliteit voor alles. We willen de impact van onze activiteiten op het milieu en klimaat minimaliseren en telen onze druiven op een zo duurzaam mogelijke manier. Dit doen we door bijvoorbeeld alle reststoffen (van zowel de plant als de druif) te gebruiken in het productieproces. Daarnaast worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt tegen onkruid en beperken we het gebruik van pesticiden tot een absoluut minimum. Ook hoeft er door het gebruik van nieuwe rassen (zoals Souvignier Gris en Cabernet Cortis) vele malen minder gespoten te worden met fungiciden omdat de planten van nature beter bestand zijn tegen schimmels. 

Doel is om de wijngaard optimaal te laten gedijen waardoor de best mogelijke druiven geteeld kunnen worden. Om dit doel te bereiken worden er gedurende het seizoen op geen enkele wijze concessies gedaan. Bij iedere beslissing die invloed heeft op de kwaliteit (en dat zijn er meerdere per dag), wordt gekozen voor de weg die leidt naar de mooiste druiven. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor wijnbouwadviseur Stan Beurskens van wijngaard St. Martinus. Hij bezoekt regelmatig de wijngaard om met zijn deskundige blik naar de groei van de druiven te kijken en mee te denken over het wijngaardenieren.

Als de druiven een optimale rijpheid behaald hebben, worden ze met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de wijnen. Het vinificatieproces vindt plaats in de wijnkelders van St. Martinus te Vijlen.

Lees meer: https://vineacura.nl/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.