Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Bottega
BiologischVeganKelderrestant

Bottega Ginger Liquore Bio

Buitenlandse likeuren

Italie

De kleur is helder, strogeel. In de neus aroma's van citrus en bloemen die plaatsmaken voor karakteristieke tonen van kruiden. De smaak is fris en intrigerend. Het streelt je gehemelte met het intense gemberaroma en evenwichtige zoetheid, die in staat zijn om de typisch scherpe sensaties te behouden.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Buitenlandse likeuren
Materiaal buitenkant
Bestelcode
06319480
Op voorraad
Artikelnummer06319480
Inhoud50 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Buitenlandse likeuren
Materiaal buitenkant
Bestelcode
06319480
    • Artikelnummer

      06319480

    • Land

      Italie

    • Wijnsoort

      Distillaten

    • Oogstjaar

      NV

    • Producent

      Bottega

    • Inhoud

      50 CL

    • Smaak

      volle body

    • Aantal per doos

      6

    • Soort

      Likeuren

    • Alcoholpercentage

      20%

    • special

      Organic

    • Biologisch

      Ja

    • Kelderrestant

      Ja

  • Gember is een kruidachtige plant met erkende gunstige eigenschappen. Het komt oorspronkelijk uit Azië en de eilanden in de Stille Oceaan en wordt verbouwd in tropische en subtropische gebieden. Van oudsher wordt gember gebruikt als antioxidant, ontstekingsremmend- en stimulerend middel voor het spijsverteringsstelsel. Tegenwoordig wordt gember veel gebruikt als specerij voor het koken en bereiden van drankjes en likeuren. 

    De kwaliteit en het karakter van Bottega Ginger hangt niet alleen af van de kwaliteit van het hoofdingrediënt, maar ook hoe de aromatische smaak wordt geëxtraheerd. De gember wordt geteeld volgens strikte biologische landbouwvereisten, dus geen insecticiden, pesticiden of kunstmest. Voor de bereiding wordt de gember geschild en fijngehakt. De gemberschijfjes worden vervolgens gemacereerd in biologische alcohol, water en biologische suiker, bij een gecontroleerde temperatuur van 5°C. Deze koude maceratietechniek, afkomstig uit de wijnbereiding, waar het wordt gebruikt om meer intense, verfijnde en elegante wijnen te produceren, zorgt voor een optimale extractie van stoffen die de likeur anders bitter en onaangenaam zouden kunnen maken. Er vindt dan statische sedimentatie plaats, waardoor eventuele ongewenste geuren kunnen worden verwijderd en de vloeistof vervolgens wordt gefilterd. Deze techniek creëert een likeur met veel zintuiglijke subtiliteiten, die charmeert met zijn complexe, pittige smaak en met behoud van de oorspronkelijke intense aroma's.

    De kleur is helder, strogeel. In de neus aroma's van citrus en bloemen die plaatsmaken voor karakteristieke tonen van kruiden. De smaak is fris en intrigerend. Het streelt je gehemelte met het intense gemberaroma en evenwichtige zoetheid, die in staat zijn om de typisch scherpe sensaties te behouden.

    Buitengewoon aangenaam om aan het einde van een maaltijd te drinken. Het is ook een uitstekend ingrediënt voor verse en verkwikkende aperitieven en heerlijke cocktails, maar past ook heel goed bij ijs en desserts op basis van fruit. 

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Bottega

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).

https://www.bottegaspa.com/en/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.