Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Château Dereszla

Château Dereszla Tokaji Kabar

Witte wijnen

Hongarije

Kabar is de nieuwste druivenvariant in de Tokaj regio en staat voor de 10e variant van Tarcal. Van deze nieuwe druif is een complexe en prachtige droge wijn gemaakt. 

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08534160
Op voorraad
Artikelnummer08534160
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08534160
    • Artikelnummer

      08534160

    • Land

      Hongarije

    • Oogstjaar

      2022

    • Streek

      Tokaj-Hegyalja

    • Producent

      Château Dereszla

    • Appellatie

      Tokaji

    • Druif

      Kabar

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Kruidig, Complex, volle body

    • Serveer Temperatuur

      8 - 10

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Wit

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla. Opgericht inde 18e eeuw, Château Dereszla het nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed.

    De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaakt van druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.

    Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen, maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.

    Kabar is de nieuwste druivenvariant in de Tokaj regio en staat voor de 10e variant van Tarcal. Deze variant is ontstaan uit de kruising tussen Hárslevelű (Lindenblad) en Bouvier en mag sinds 2007 de naam Kabar dragen. Van deze nieuwe druif is een complexe en droge wijn gemaakt. In de neus de heerlijke linden bloesem met honing en vanille welke perfect in balans is met de rijping in nieuwe eiken vaten.

  • Hongarije

    Hongarije staat bekend als prachtig land met een mooie natuur, maar voor veel mensen staat het niet bekend als uitstekend wijnland. Hongarije is één van de meest veelzijdige wijnlanden van Europa. Ze produceren zoete, witte wijnen, maar ook mousserende wijnen en krachtige rode wijnen en maken gebruik van moderne wijnbouw en technieken. 

    Het heeft een echt landklimaat met winters die heel koud kunnen zijn en zomers die heel warm kunnen worden. Het voorjaar biedt voldoende regen en de herfst heeft voldoende zonuren om de druiven te laten rijpen.

    De druiven die ze verbouwen variëren van o.a. Sauvignon Blanc en Chardonnay tot de inheemse Furmint bij de witte druivenrassen en Cabernet Sauvignon en Merlot tot de inheemse Kadarka bij de rode druivenrassen.

    Hongarije is onderverdeeld in 22 wijnbouwgebieden en daarvan is Tokaj, waar de zoete Tokaji Aszú wordt geproduceerd, het vlaggenschip van de Hongaarse wijnbouw. De druiven van deze beroemde wijn worden aangetast door Botrytis. De druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kleine kratten genaamd ‘puttonyos’. Het gehalte van suiker in de wijn is afhankelijk van het aantal puttonyos van Aszú druiven, toegevoegd aan de droge wijn. Hoe meer puttonyos, hoe zoeter en krachtiger de wijn. De wijn heeft over het algemeen een volstrekt uniek aroma en unieke smaak met hoog extract, hoge zuren en verschillende gradaties in restzoet.

Château Dereszla

In het hart van de legendarische Hongaarse wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla, opgericht in de 18e eeuw. Château Dereszla is nu een modern bedrijf in een historische setting. De entree van de Dereszla kelders is zelfs door UNESCO geclassificeerd tot werelderfgoed. De Tokaj streek is beroemd om de zoete Aszú wijnen gemaakt van druiven aangetast door botrytis. Doordat de Karpaten het gebied omsluiten vanuit het westen, noorden en oosten is er sprake van een lang en warm najaar en een relatief hoge luchtvochtigheid tijdens de nacht. Hiermee zijn de condities voor botrytis optimaal.

Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste op een smal plateau gelegen zijn, 475 meter boven zeeniveau. De grond van deze plateaus is van vulkanische oorsprong en bevat hoge concentraties leem en ijzer, hetgeen zorgt voor de specifieke smaak van de wijnen. Naast de prachtige zoete wijnen maakt het huis ook een aantal mooie droge witte wijnen.

De met de hand geplukte druiven worden vervoerd in kleine kratten genaamd “puttonyos”. De maceratie van de Aszú druiven vindt plaats in witte, droge wijn. Het gehalte van suiker in de wijn is afhankelijk van het aantal puttonyos van Aszú druiven, toegevoegd aan de droge wijn. Hoe meer puttonyos, hoe zoeter en krachtiger de wijn.

https://dereszla.com/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.