Het wijnhuis Corte Ottone is een eerbetoon aan de wijnmakers van het Paolo Eremita klooster in Puglia, die erin geslaagd zijn om de kostbare wijnstokken waaruit deze wijn wordt gemaakt te behouden en door te geven. Het wijnhuis roept de legende op van het koperen altaar waar wijnmakers en boeren aan het begin van het seizoen baden en een zegening ontvingen voor hun werk. Het geraffineerde en verrassende ontwerp van de kurk is met een touwtje vastgezet en met was verzegeld als symbool voor de arbeid die nodig is om deze wijn te maken.
Het klimaat is warm en gematigd, met het hele jaar door overvloedige regenval. In de zomer zorgt de Afrikaanse wind voor een snelle en duidelijke temperatuurstijging met grote temperatuurschommelingen. De geoogste en ontsteelde druiven ondergaan 7 tot 8 dagen maceratie voor de gisting om kleur en structuur te extraheren. De alcoholische en malolactische gisting vinden plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25-27 C. De verkregen wijn rijpt minstens 24 maanden.
Intens rode kleur. In zijn jeugd heeft deze wijn frisse aroma's die na verloop van tijd complexer worden. Gedurende deze tijd verliest hij zijn fruitige tonen en wordt hij kruidiger met hints van toast en vanille afkomstig van het eikenhout. De wijn heeft een evenwichtige structuur, en past goed bij gerijpte harde kazen, geroosterd varkensvlees, biefstuk en alle wildgerechten.