In 1693 maakte Pieter “Den Deen” Erasmus een moedige reis vanuit Nederland om zich in de Kaap te vestigen. Op 28 februari 1699 schonk gouverneur Willem Adriaan van der Stel, Erasmus de boerderij De Groenenbergh in Wagenmakersvallei (Wellington) toe. Erasmus trouwde toen met Maria Elizabeth Joosten, die zich vervolgens bij hem voegde en het leven schonk aan hun zoon Rasmus – de eerste van negen kinderen. Tot aan zijn dood in 1731 zette Erasmus zich in voor zijn groenstrekkende wijngaarden en als stamvader van de Erasmus-familie in Zuid-Afrika blijft zijn nalatenschap gedijen bij zijn nakomelingen die tot op de dag van vandaag nog steeds wijn maken in deze regio.
Erasmus is een range kwaliteitswijnen uit Zuid-Afrika. De wijnen zijn slim en verfijnd, maar toch soepel en modern. Een unieke weerspiegeling van het unieke Paarl-terroir.
De druiven worden met de hand geoogst waarna ze in de kelder licht geplet en koud geweekt worden gedurende 24 uur voordat de fermentatie plaatsvindt. Fermentatie vindt plaats in open vaten en de most wordt regelmatig naar beneden geslagen. De wijn wordt daarna zacht geperst zonder schil en verplaatst naar oude Franse eikenhouten vaten voor de malolactische fermentatie waarna het nog gedurende 12 maanden rijpt.
In de neus levendig zwart fruit, geparfumeerde florale tonen en kruidige, witte peper aroma's. In de mond sappige tannines en aroma's van bosbessen, heerlijke frisheid en lengte met een vleugje cranberry in de afdronk.
Perfect bij Chili con carne, vegetarische moussaka, bloemkoolgratin, in rozemarijn en knoflook gebraden kip, langzaam gebraden lamsbout, Shepherd's Pie en ratatouille.