Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.
Kelderrestant

Erasmus Grenache

Rode wijn

Zuid-Afrika

In de neus levendig zwart fruit, geparfumeerde florale tonen en kruidige, witte peper aroma's. In de mond sappige tannines en aroma's van bosbessen, heerlijke frisheid en lengte met een vleugje cranberry in de afdronk.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08530800
Op voorraad
Artikelnummer08530800
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08530800
    • Artikelnummer

      08530800

    • Land

      Zuid-Afrika

    • Oogstjaar

      2020

    • Streek

      Swartland

    • Producent

      Cape Wine Company

    • Druif

      Grenache

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      volle body

    • Serveer Temperatuur

      16 - 18

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Rood

    • Kelderrestant

      Ja

  • In 1693 maakte Pieter “Den Deen” Erasmus een moedige reis vanuit Nederland om zich in de Kaap te vestigen. Op 28 februari 1699 schonk gouverneur Willem Adriaan van der Stel, Erasmus de boerderij De Groenenbergh in Wagenmakersvallei (Wellington) toe. Erasmus trouwde toen met Maria Elizabeth Joosten, die zich vervolgens bij hem voegde en het leven schonk aan hun zoon Rasmus – de eerste van negen kinderen. Tot aan zijn dood in 1731 zette Erasmus zich in voor zijn groenstrekkende wijngaarden en als stamvader van de Erasmus-familie in Zuid-Afrika blijft zijn nalatenschap gedijen bij zijn nakomelingen die tot op de dag van vandaag nog steeds wijn maken in deze regio.

    Erasmus is een range kwaliteitswijnen uit Zuid-Afrika. De wijnen zijn slim en verfijnd, maar toch soepel en modern. Een unieke weerspiegeling van het unieke Paarl-terroir.

    De druiven worden met de hand geoogst waarna ze in de kelder licht geplet en koud geweekt worden gedurende 24 uur voordat de fermentatie plaatsvindt. Fermentatie vindt plaats in open vaten en de most wordt regelmatig naar beneden geslagen. De wijn wordt daarna zacht geperst zonder schil en verplaatst naar oude Franse eikenhouten vaten voor de malolactische fermentatie waarna het nog gedurende 12 maanden rijpt.

    In de neus levendig zwart fruit, geparfumeerde florale tonen en kruidige, witte peper aroma's. In de mond sappige tannines en aroma's van bosbessen, heerlijke frisheid en lengte met een vleugje cranberry in de afdronk.

    Perfect bij Chili con carne, vegetarische moussaka, bloemkoolgratin, in rozemarijn en knoflook gebraden kip, langzaam gebraden lamsbout, Shepherd's Pie en ratatouille. 

  • Zuid-Afrika

    Zuid-Afrika is één van de meest prominente wijn producerende landen op het zuidelijk halfrond. De eerste druivenstokken werden aangeplant door de Nederlanders in de zeventiende eeuw en inmiddels is Zuid-Afrikaanse wijn wereldwijd geliefd. Het klimaat in Zuid-Afrika is vooral warm en droog en daarom liggen alle wijngaarden dicht bij de kust in de Westkaap. Hier heerst een gunstig mediterraan klimaat, droog en warm in de zomer en redelijk zacht en vochtig in de winter.

    Irrigatie is in veel gevallen noodzakelijk om te voorkomen dat de druivenstokken uitdrogen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chenin Blanc en Pinotage (een inheemse kruising van Pinot Noir en Cinsault), maar ook veel druivenrassen van Franse oorsprong als Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Belangrijke wijndistricten zijn hier Stellenbosch, Paarl, Swartland en Robertson.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.