Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Nieuw

Domaine du Hauts Perrays Coteaux du Layon

Dessertwijn

Frankrijk

Licht strogele kleur met gouden nuances. Een complexe neus met tonen van wit fruit (peer, perzik) en witte bloemen (meidoorn, acacia). Perfecte balans tussen honing, gekonfijt fruit en verfrissende zuren. Mineraal in de afdronk.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Dessertwijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
09200370
Op voorraad
Artikelnummer09200370
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Dessertwijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
09200370
    • Artikelnummer

      09200370

    • Land

      Frankrijk

    • Wijnsoort

      Dessertwijn

    • Oogstjaar

      2024

    • Streek

      Loire

    • Producent

      Domaine des Hauts Perrays

    • Appellatie

      Coteaux du Layon

    • Druif

      Chenin Blanc

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Zoet

    • Serveer Temperatuur

      9-12

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Wit

    • Alcoholpercentage

      11%

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Met de hand geoogst in meerdere selectieve rondes (2 tot 3) om alleen trossen met botrytis (edele rot) te plukken. Langzaam geperst, koude bezinking en een lange fermentatie (4-6 weken) bij 16 tot 18°C. De fermentatie wordt gestopt door koeling om het gebruik van sulfieten te verminderen. Rijping gedurende 10 maanden in tank. Natuurlijke restsuiker: 70 g/L.

    Licht strogele kleur met gouden nuances. Een complexe neus met tonen van wit fruit (peer, perzik) en witte bloemen (meidoorn, acacia). Perfecte balans tussen honing, gekonfijt fruit en verfrissende zuren. Mineraal in de afdronk.

    Geniet als aperitief, bij tapas, foie gras, een kaasplankje of een dessert.

    Klaar om nu te drinken, maar kan 5 - 10 jaar worden bewaard.

  • Frankrijk

    Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

    Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

  • Loire:

    Het uitgestrekte Loiregebied, met wijngaarden zo ver het oog reikt, geldt als het derde wijngebied van Frankrijk. De streek vertoont een grote verscheidenheid aan landschappen, klimaatzones en bodems. Dat is waarom de Loire, dat ook wel de tuin van Frankrijk wordt genoemd, een ongelooflijk breed scala aan wijnen voorbrengt. Van rosé, tot rood, droog en weelderig zoet wit en mousserend uit Touraine en natuurlijk de wereldberoemde witte wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé, de parels onder de Sauvignon Blanc-wijnen. Hier zijn de wijnen van deze druif op hun best. Stuivend fris, met de typische geuren van kruisbessen en de levendige zuren die zo typerend zijn voor goede Sauvignon wijnen.

Domaine des Hauts Perrays

Domaine des Hauts Perrays, gelegen op de hoogten van Chaudefonds-sur-Layon in het hart van Anjou Noir, is een toonbeeld van passie en precisie. Dit wijnhuis, ontstaan uit de samenwerking tussen twee Bourgondische vrienden, Gabin en Stéphane, koestert een diepe verbondenheid met de natuur en het terroir. De wijngaard beslaat 16 hectare, verspreid over diverse terroirs van schistdegradatie, waar druivensoorten als Chenin Blanc, Cabernet Franc, Grolleau, Pineau d'Aunis en Gamay floreren.

Dankzij de invloed van de Layon- en Loire-rivieren ontstaat er een microklimaat met ochtendmist, ideaal voor de ontwikkeling van Botrytis cinerea, ook wel edele rotting genoemd. Dit fenomeen is essentieel voor de productie van de verfijnde Coteaux du Layon, een wijn die zich kenmerkt door zijn rijke zoetheid, frisse zuren en complexe aroma’s van honing, gekonfijt fruit en specerijen.

De Chenin Blanc-druif, de koning van Anjou, speelt hierin de hoofdrol. Oudere wijnstokken, sommige meer dan 60 jaar oud, dragen bij aan de intensiteit en diepgang van deze wijnen. Met een focus op duurzame wijnbouw (HEV-gecertificeerd) en minimale interventie in de kelder, weet Domaine des Hauts Perrays wijnen te creëren die het karakter van hun terroir volledig tot uiting brengen. De combinatie van traditionele methoden en moderne inzichten resulteert in zoete wijnen met een perfecte balans tussen frisheid, finesse en complexiteit.

https://www.domaine-des-hauts-perrays.com/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.