Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire.
De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio. In de 4e eeuw werden de wijngaarden al door monniken aangelegd en bewerkt. Zij zijn in de 8e eeuw begonnen met de aanleg van de ontzagwekkende kelders in de krijtbodem van de Loire. In het hart van de kelders ligt een grote ronde opslagruimte met vele (zeer) oude jaargangen Vouvray, genaamd ‘de rotonde’.
In de jaren tachtig werd Marc Brédif onderdeel van de Ladoucette groep. Het constante streven naar perfectie van de Ladoucette groep leidde tot de nodige investeringen in de wijnmakerij van Brédif. Dankzij deze injectie van bevlogenheid en kennis hebben de wijnen van Marc Brédif hun legendarische status op het wereldtoneel kunnen vasthouden en verder kunnen versterken.
Marc Brédif Vouvray 2014
Witte wijnen
FrankrijkBrédif verheft het maken van wijnen van Chenin Blanc tot kunst. Deze Marc Brédif Vouvray Classic is vol, tropisch en mineralig in geur en ‘off-dry’ in de smaak.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08205520
Land
Frankrijk
Oogstjaar
2014
Streek
Loire
Producent
Marc Brédif
Appellatie
Vouvray
Druif
Chenin Blanc
Inhoud
75 CL
Smaak
Complex, Aromatisch, volle body
Serveer Temperatuur
10 - 12
Aantal per doos
12
Kleur
Wit
Flesafsluiting
Kurk
Marc Brédif is één van de oudste huizen in de Loire sub-regio ‘Touraine’, opgericht in 1893 als Château les Roches en wereldberoemd door de productie van exceptionele Vouvray en Chinon wijnen. In 1919 kocht Marc Brédif het château en vernoemde het bedrijf naar zichzelf om de overname te benadrukken. Het is een ‘landmark’ in de Loire. De kelders van Brédif behoren tot de grootste en oudste van de regio. In de 4e eeuw werden de wijngaarden al door monniken aangelegd en bewerkt, zij zijn in de 8e eeuw begonnen met de aanleg van de ontzagwekkende kelders in de krijtbodem van de Loire. In het hart van de kelders ligt een grote ronde opslagruimte met vele (zeer) oude jaargangen Vouvray, genaamd ‘de rotonde’.
In de tachtiger jaren waren er financiële moeilijkheden en rumoer in de familie (of vice-versa…) en het chateau en de wijnproductie werden verkocht aan baron Patrick de Ladoucette. Hij heeft fors geïnvesteerd en is vol bevlogenheid doorgegaan met het optimaliseren van de kwaliteit van deze bijzondere Marc Brédif wijnen.
De druiven voor deze wijn worden geteeld op de lagere hellingen langs de Loire-vallei in Vouvray en Vernou-sur-Brenne. De expositie van de wijnstokken is noordelijk en zuidelijk en de gemiddelde leeftijd van de stokken is 25-30 jaar oud. De wijngaarden hebben een bodem dat voornamelijk bestaat uit kalkklei en sommige percelen hebben vuurstenen kleigronden.
De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens pneumatisch geperst. Alleen het sap dat van nature uit de druiven komt wordt gebruikt en moet 18 tot 24 uur klaren. Vervolgens twee maanden temperatuurgecontroleerde fermentatie. De wijn rijpt nog negen maanden in vaten op de droesem voordat het gebotteld wordt.
Brédif verheft het maken van wijnen van Chenin Blanc tot kunst. Deze Marc Brédif Vouvray Classic is vol, tropisch en mineralig in geur en ‘off-dry’ in de smaak.
Fantastisch bij stevige visgerechten, kreeft, kalfsvlees en gevogelte.Frankrijk
Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.
Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Loire:
Het uitgestrekte Loiregebied, met wijngaarden zo ver het oog reikt, geldt als het derde wijngebied van Frankrijk. De streek vertoont een grote verscheidenheid aan landschappen, klimaatzones en bodems. Dat is waarom de Loire, dat ook wel de tuin van Frankrijk wordt genoemd, een ongelooflijk breed scala aan wijnen voorbrengt. Van rosé, tot rood, droog en weelderig zoet wit en mousserend uit Touraine en natuurlijk de wereldberoemde witte wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé, de parels onder de Sauvignon Blanc-wijnen. Hier zijn de wijnen van deze druif op hun best. Stuivend fris, met de typische geuren van kruisbessen en de levendige zuren die zo typerend zijn voor goede Sauvignon wijnen.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.