Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Tommasi Viticoltori

Tommasi Fiorato Recioto DOCG Demi

Rode wijn

Italie

Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08541500
Op voorraad
Artikelnummer08541500
Inhoud37,5 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Rode wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08541500
    • Artikelnummer

      08541500

    • Land

      Italie

    • Wijnsoort

      Dessertwijn

    • Oogstjaar

      2020

    • Streek

      Veneto

    • Producent

      Tommasi Viticoltori

    • Appellatie

      Valpolicella Classico

    • Druif

      Corvina Veronese, Molinara, Rondinella

    • Inhoud

      37,5 CL

    • Smaak

      Fruitig, Krachtig, Complex, Aromatisch, volle body

    • Serveer Temperatuur

      14 - 16

    • Aantal per doos

      12

    • Kleur

      Rood

    • Flesafsluiting

      Kurk

  • Het in 1902 opgericht familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de 'Valpolicella Classico' regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. De familie bezit uitzonderlijk mooi gelegen wijndomeinen voor de productie van hoge kwaliteitswijnen in de D.O.C. regio's rondom Verona. Het gebied wordt vooral geprezen om zijn onvergelijkbare rode wijnen: Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella en Recioto della Valpolicella.

    Deze buitengewone zoete, rode wijn wordt geproduceerd van druiven geteeld op een kleine terrasvormige plot genaamd Fiorato, hoog in de Tommasi wijngaarden. De wijnstokken worden sterk teruggesnoeid om zo de toegestane opbrengst minder dan de helft te laten zijn. Hierdoor zijn de druiven bij uitstek geschikt voor de productie van Recioto. De wijn wordt gebotteld in flessen van 375 ml.

    De druiven worden direct geplaatst op kleine open stellingen en naar de open zijden van het gebouw gebracht. Daar worden ze gedroogd door de koele bries van herfst en winter tot februari, waarna ze geperst worden. Rijping vindt plaats gedurende 1 jaar op houten vaten van 500 liter.

    Intens robijnrode kleur. Warm, zoet en intens in de neus met hints van pruimen. Aangenaam zoete smaak. Vol en fluweelzacht met pruimen en kersen.

    Heerlijke dessertwijn bij gekruide kazen en Italiaanse 'cakes & biscuits'.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Veneto

    Wijnstreek Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaard en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto en de meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

    Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Tommasi Viticoltori

Tommasi Viticoltori is gelegen in Pedemonte, een dorpje in het hart van de Valpolicella Classico-regio. Grootvader Giacomo Tommasi begon ooit met een kleine wijngaard, die zich inmiddels decennialang verder heeft ontwikkeld. De wijngaarden strekken zich uit over een landgoed van 205 hectare. 105 hectare bevindt zich in de Valpolicella Classico-regio, zoals op de prestigieuze heuvels van La Groletta, Conca d’Oro en Ca’ Florian. De andere 100 hectare ligt in de Verona DOC-regio’s. Deze wijngaarden zijn allen gezegend door moeder natuur met een fantastisch landschap en de perfecte groei omstandigheden.

Traditie, stijl en klasse

Tommasi specialiseert zich al tientallen jaren met groot succes in de productie van de Amarone Classico, zonder twijfel de meest prestigieuze wijn uit de Valpolicella regio en één van de beste wijnen ter wereld. Gemaakt volgens de traditionele ‘Appassimento’ methode. Alleen de beste en meest rijpe trossen worden voor Amarone gebruikt. Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter bries indrogen tot februari. Ze verliezen daarbij ongeveer 50% van hun gewicht en de natuurlijke suikers worden geconcentreerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende minimaal 3 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl en daarna nog een jaar op fles.

Tommasi is het voorbeeld van een succesvolle samensmelting van traditie, familie en vooruitstrevendheid met Italiaanse stijl en klasse.

https://www.tommasi.com/ 

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.