Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
BiologischVegan

Candoni Organic Pinot Grigio

Witte wijnen

Italie

De wijn is zacht en harmonieus met een evenwichtige zuurgraad met aroma’s van citrus, geroosterde amandelen, gedroogd hooi en walnoten. Het heeft een goede body en geweldige smaak.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08541840
Op voorraad
Artikelnummer08541840
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Witte wijnen
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08541840
    • Artikelnummer

      08541840

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      2023

    • Streek

      Sicilië

    • Producent

      Candoni De Zan

    • Appellatie

      Terre Siciliane IGP

    • Druif

      Pinot Grigio

    • Inhoud

      75 CL

    • Smaak

      Fris, Fruitig, Soepel, Mineraliteit

    • Serveer Temperatuur

      10 - 12

    • Aantal per doos

      6

    • Kleur

      Wit

    • Biologisch

      Ja

    • Vegan

      Ja

    • Flesafsluiting

      Schroefdop

  • Twee families, één gedachte; de Candoni & De Zan, een nieuwkomer in onze portfolio! Duurzaamheid is een trending topic op dit moment, en terecht, we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen om de aarde beter te maken. Bij Candoni & De Zan doen ze dit met ziel en zaligheid. De familie produceert al een halve eeuw kwaliteitswijnen met enorme passie voor het terroir. Met de kracht van de twee families en het typisch Italiaans familiegevoel zorgen ze ervoor dat iedere fles wijn de culturele rijkdom weerspiegelt. Wij hebben bewust gekozen voor de Candoni green serie. Niet alleen omdat wij overtuigd waren van de geweldige kwaliteit, maar onze keuze werd versterkt door de filosofie van de families. De wijnen zijn allemaal Biologisch, veganistisch en glutenvrij.

    Deze Pinot Grigio komt uit de meest zuidelijke regio van Italië; Sicilië! De magie zit in de vruchtbare grond en de lange, wolkenloze zomers van Sicilië - met vochtigheid maar vrijwel geen regen van juni tot eind augustus - twee factoren die de Siciliaanse jaargangen opmerkelijk consistent maken, jaar in, jaar uit.

    De wijn is fris, zacht en harmonieus met een evenwichtige zuurgraad en aroma’s van citrus, geroosterde amandelen, gedroogd hooi en walnoten. Het heeft een goede body en geweldige smaak.

    Ideaal als aperitief, maar ook in combinatie met gerechten op basis van groente, vegetarische wraps, salades, pasta met roomsaus en (vegan) sushi.




  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

  • Sicilië


    Sicilië is het grootste eiland in de Mediterraanse zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

    In totaal omslaat Sicilië 140.000 hectare wijngaardoppervlakte, wat het grootste oppervlakte omslaat van heel Italië, maar het komt op de tweede plaats als het gaat om productie in hectoliters. Dit heeft te maken met een productieverlaging in de wijngaard en het toepassen van moderne vinificatietechnieken om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren.

    Het bekendste druivenras is Nero d’Avola ofwel ‘Het zwart van Avola’; Deze druif maakt zeer fruitige kwaliteitswijnen met aroma’s van pruimen, cranberries en granaatappel. Daarnaast zijn Frappato, Cataratto en Inzolia ook belangrijke druivenrassen voor de kenmerkende Siciliaanse wijnen.

    Naast wijn wordt er ook versterkte Marsala-wijn geproduceerd, waar Sicilië om bekend staat. Deze wijn is afkomstig uit het west-Siciliaase plaatsje Marsala en produceert Marsala’s die variëren van droog tot zoet met een beschermde herkomstbenaming: DOC Marsala.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.