Twee families, één gedachte; de Candoni & De Zan, een nieuwkomer in onze portfolio! Duurzaamheid is een trending topic op dit moment, en terecht, we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen om de aarde beter te maken. Bij Candoni & De Zan doen ze dit met ziel en zaligheid. De familie produceert al een halve eeuw kwaliteitswijnen met enorme passie voor het terroir. Met de kracht van de twee families en het typisch Italiaans familiegevoel zorgen ze ervoor dat iedere fles wijn de culturele rijkdom weerspiegelt. Wij hebben bewust gekozen voor de Candoni green serie. Niet alleen omdat wij overtuigd waren van de geweldige kwaliteit, maar onze keuze werd versterkt door de filosofie van de families. De wijnen zijn allemaal Biologisch, veganistisch en glutenvrij.
Deze Pinot Noir komt uit Lombardije, wat in het noord-centrale gebied van Italië ligt. Het klimaat in de regio is gevarieerd vanwege het diverse terrein, maar wordt over het algemeen als een 'koel' landklimaat beschouwd. De regio wordt beïnvloed door verschillende geografische kenmerken, waaronder de Alpen, die deel uitmaken van de noordgrens en helpen beschermen tegen kou en hitte in de vallei, evenals de rivier de Po die langs de Oltrepò Pavese loopt en het grootste deel van het zuidelijke deel van de regio vormt. De steenachtige wijngaardbodem houdt ook warmte vast en geeft deze 's nachts af om de wijnstokken te verwarmen. Hierdoor ontstaat een optimale situatie waardoor de druif tijdens het lange groeiseizoen zijn smaken volledig kan ontwikkelen.
Deze wijn wordt volgens een klassieke vinificatie van een rode wijn gemaakt. Mooie aroma's van rood- en zwart fruit, kersen, pruimen, frambozen, moerbeien, bosbessen en bramen. De wijn heeft een medium body, goed uitgebalanceerd met fijne tannines en een fruitige afdronk.
Ideaal in combinatie met recepten op basis van witte champignons zoals pasta met eekhoorntjesbrood, hartige soepen en groenten, maar ook Aziatisch eten en sauzen op basis van fruit.