Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaard en de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnmaker Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn voor consumptie. Alle wijnen worden geproduceerd, gebotteld en verpakt op het landgoed.
De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent ‘hart van de berg’. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan tweederde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende microklimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken. Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig topwijnen te maken met het familiebedrijf van Hartenberg.
De geschiedenis van Hartenberg gaat echter nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis ‘Hartenberg’.
Hartenberg Estate Cabernet Sauvignon Shiraz
Rode wijn
Zuid-AfrikaIn de neus aroma’s van rood fruit, aardse tonen, kruidige houtaroma’s, truffel en fruitcake. Heerlijk sappig fruit in de mond, mooi elegant in het middenstuk met veel smaak, meer kruidige tonen en vriendelijke, droge tannines.
Deze alternatieven hebben we:
[VOORRAADNIETBESCHIKBAAR]
Artikelnummer
08532230
Land
Zuid-Afrika
Oogstjaar
2020
Streek
Stellenbosch
Producent
Hartenberg
Druif
Shiraz, Cabernet Sauvignon
Inhoud
75 CL
Smaak
Fruitig, Kruidig, Krachtig, volle body
Serveer Temperatuur
16 - 18
Aantal per doos
6
Kleur
Rood
Flesafsluiting
Kurk
De naam Hartenberg komt uit de Afrikaanse taal en betekent 'hart van de berg'. De wijnboerderij is gelegen in de regio Stellenbosch, ongeveer 54 kilometer ten oosten van Kaapstad. Hartenberg heeft 150 hectare landgoed waarvan tweederde is beplant met wijnstokken. Hier zijn negen verschillende bodemsoorten te vinden en zeer verschillende microklimatologische omstandigheden die de wijnen zo bijzonder maken. Sinds 1993 is wijnmaker Carl Schultz bezig om topwijnen te maken bij het familiebedrijf van Hartenberg. De geschiedenis van Hartenberg gaat nog een stuk verder terug: de boerderij bestaat al sinds 1692. Hartenberg staat bekend om haar geweldige Shiraz, waar de arme zandgronden rondom Stellenbosch zich perfect voor lenen. Al in 1692 kregen Cunraad Boin en Christoffel Esterhuizzen toestemming om het land te bewerken. Zij zagen al snel de potentie van het terroir, en plantten in 1704 de eerste 2.000 wijnstokken. Datzelfde jaar noemde gouverneur Van der Stel (inderdaad, naar hem is Stellenbosch vernoemd) het wijnhuis 'Hartenberg'.
Hartenberg heeft de grootste ondergrondse wijnkelder van Zuid-Afrika. Hier worden al hun wijnen bewaarden de wijnen komen pas op de markt op het moment dat wijnbouwer Carl Schultz vindt dat ze klaar zijn om optimaal te drinken.
Net zoals veel Bordeaux-wijnhuizen een 'tweede' wijn hebben is dit de tweede van Hartenberg. Terwijl specifieke wijngaardblokken zijn gewijd aan de blend op consistentie van karakter te garanderen, vinden druiven, die nog niet helemaal de 'knipoog naar hun High-End wijnen gekraakt hebben', hun weg naar deze blend. Het is de meest verkochte wijn in het portfolio van Hartenberg. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten vaten en heeft een potentie om ca. 10 jaar verder te rijpen.
In de neus aroma’s van rood fruit, aardse tonen, kruidige houtaroma’s, truffel en fruitcake. Heerlijk sappig fruit in de mond, mooi elegant in het middenstuk met veel smaak, meer kruidige tonen en vriendelijke, droge tannines.
Perfect in combinatie met pizza, traditioneel bereide vleesgerechten zoals stoofschotels en grill gerechten, gegrilde of geroosterde wildvis (idealiter zonder saus en op basis van citroen) of voor pudding.Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is één van de meest prominente wijn producerende landen op het zuidelijk halfrond. De eerste druivenstokken werden aangeplant door de Nederlanders in de zeventiende eeuw en inmiddels is Zuid-Afrikaanse wijn wereldwijd geliefd. Het klimaat in Zuid-Afrika is vooral warm en droog en daarom liggen alle wijngaarden dicht bij de kust in de Westkaap. Hier heerst een gunstig mediterraan klimaat, droog en warm in de zomer en redelijk zacht en vochtig in de winter.
Irrigatie is in veel gevallen noodzakelijk om te voorkomen dat de druivenstokken uitdrogen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chenin Blanc en Pinotage (een inheemse kruising van Pinot Noir en Cinsault), maar ook veel druivenrassen van Franse oorsprong als Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot. Belangrijke wijndistricten zijn hier Stellenbosch, Paarl, Swartland en Robertson.
Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.