Intriga werd oorspronkelijk opgericht in 1865 als Linderos door Don Alejandro Reyes, die éénvan de pioniers van de Chileense wijnbouw was en alleen de meest nobele Europese rassen aanplantte. Sindsdien is heeft het familiebedrijf, dat deel uitmaakt van de MontGras bezittingen, één missie; de productie van heerlijke wijnen.
Miguel Ortíz (1884-1954), de Spaanse wijnbouwer die van La Rioja arriveerde in 1915, stelde het concept vast van de preventieve wijnbouw en vinificatie om gezonde, natuurlijke wijnen van grote zuiverheid te verkrijgen. En vandaag de dag, meer dan 145 jaar na de oprichting, houdt Intriga zich nog steeds aan dit concept met de missie om hoogwaardige wijnen te produceren met grote zorg voor de natuur en het milieu. Met nieuwe, innovatieve wijnbouwtechnieken te samen met state-of-the-art apparatuur voor de wijnmakerij blijft de focus op wijnen die een echte weerspiegeling van het karakteristieke Maipo terroir.
De druiven worden met de hand geplukt en daarna 4 dagen koud geweekt. De fermentatie vindt plaats tussen 29 en 32°C met PDM en inheems gist. De wijn wordt 3 keer per dag overgepompt, tijdens de eerste dagen van de fermentatie en daarna 1 keer per dag om de ‘hoed’ nat te houden. De most blijft gedurende 25 dagen in contact met de druivenschillen. De wijn rijpt 23 maanden op100% Frans eiken waarvan 65% nieuw en 35% gebruikt.
Diep robijnrode kleur. Aroma’s van zwart en rood fruit in combinatie met een vleugje vanille door goed geïntegreerde eiken en wat kruidige tonen. Complex, diep en krachtig. Lagen van zwarte kersen en rood fruit omringd door elegant geroosterd eiken. Stevige tannines geven structuur, kracht en een lange afdronk.
Heerlijk bij een stevig stukje rood vlees, pasta of belegen kazen.