Fourcroy - Wijnkopers van wereldklasse.
Winkelmand
Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.Fourcroy is nu ook bereikbaar via WhatsApp. Stel uw vraag.
Biologisch

Zensa Spumante Brut Bio

Overige mousserende wijn

Italie

De wijn heeft een mooie stro-gouden kleur. In de neus een boeket van groene appels en bloemen. De mousse is fijn en genereus. De smaak barst van frisse perzik en appels met een verfrissende zuurgraad en een evenwichtige, aanhoudende afdronk.

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Overige mousserende wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08701380
Op voorraad
Artikelnummer08701380
Inhoud75 CL

Merk
Los voetbed
Nee
Categorie
Overige mousserende wijn
Materiaal buitenkant
Bestelcode
08701380
    • Artikelnummer

      08701380

    • Land

      Italie

    • Oogstjaar

      NV

    • Streek

      Emilia-Romagna

    • Producent

      Zensa

    • Druif

      Chardonnay

    • Inhoud

      75 CL

    • Serveer Temperatuur

      10 - 12

    • Aantal per doos

      12

    • Kleur

      Wit

    • Biologisch

      Ja

  • ZENSA wordt uitgesproken als Senza the Italiaanse definitie van “zonder doen” geen Chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend Biologisch geteelde druiven.

    De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de regio Emilia-Romagna. Het is een van de rijkste regio's van Italië en is de thuisbasis van klassieke Italiaanse delicatessen zoals parmaham, parmezaanse kaas en tortellini en iconische automerken zoals Ferrari, Maserati en Lamborghini. Deze vruchtbare regio is een van de meest productieve wijnregio's van Italië en de grote geografische diversiteit speelt een grote rol bij het creëren van een breed scala aan verschillende microklimaten, ideaal voor het produceren van geweldige wijnen, zowel stille- als mousserende wijnen.

    De Chardonnay-druiven worden geselecteerd uit low-yielding, volledig bioligische wijngaarden. De wijnstokken worden getraind in het Guyot-systeem met een plantdichtheid van ongeveer 3500 planten per hectare. De druiven worden met de hand geoogst rond begin september. De druiven worden ontsteeld en dan geperst waarna ze vervolgens gekoeld tot 12°C ongeveer 18 uur rusten. De fermentatie wordt uitgevoerd met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. De secundaire vergisting wordt in tanks onder druk op lage temperatuur uitgevoerd om de perfecte mousse te verkrijgen.

    De wijn heeft een mooie stro-gouden kleur. In de neus een boeket van groene appels en bloemen. De mousse is fijn en genereus. De smaak barst van frisse perzik en appels met een verfrissende zuurgraad en een evenwichtige, aanhoudende afdronk.

    Heerlijk om zo te drinken, maar ook een geweldige partner voor zeevruchten.

  • Italië

    Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

    Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.

    Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.