Delas Frères Côtes-du-Rhône 'Saint Esprit' Rouge AOC 2020

Delas Frères

Frankrijk

Diep rode kleur met een donkere schittering. Klassieke Syrah neus, met tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen. In de mond een volle ronde smaak met delicate tannines. Saint-Esprit is een unieke wijn in de appellatie Côtes-du-Rhône.

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio. 

De Côtes du Rhône wijngaarden beslaan ongeveer 41.200 hectare tot 101.764 hectare. Het klimaat is mediterraan met een overheersende 'Mistral' wind. Deze hard wind - beide nodig en gunstig voor de ontwikkeling van de wijnstokken - wordt veroorzaakt door het verschil tussen de zuidelijke en de atmosferische druk van de noordelijke Rhône. Zeer seizoensgebonden regenval, hoge temperaturen en een overvloed aan zonneschijn. De gemiddelde productie omvat 500.000 flessen per jaar.

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en weken gedurende 15 dagen in gesloten vaten. Dagelijks wordt de druivenmassa omgepompt om een maximale kleur en smaak te verkrijgen. De gisting is geheel temperatuur gestuurd en duurt gemiddeld 28 dagen bij 30°C. De malolactische gisting vindt plaats op edelstaal. Daarna rijpt de wijn 8 maanden op eikenhouten vaten om zo een lichte hout toets in de wijn te verkrijgen.

Diep rode kleur met een donkere schittering. Klassieke Syrah neus, met tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen. In de mond een volle ronde smaak met delicate tannines. Saint-Esprit is een unieke wijn in de appellatie Côtes-du-Rhône.

Goede combinatie met de Provençaalse keuken, gevulde tomaten en aubergines, wild en mixed grills. 

Op voorraad
SKU
8205120
Inhoud
75 CL
Actie

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU8205120
LandFrankrijk
WijnsoortRood
Oogstjaar2020
StreekRhône
ProducentDelas Frères
AppellatieCôtes Du Rhone
DruifGrenache, Syrah
Inhoud75 CL
SmaakVol, kruidig en fruitig
Serveer Temperatuur16 - 18
FlesafsluitingKurk

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio. 

De Côtes du Rhône wijngaarden beslaan ongeveer 41.200 hectare tot 101.764 hectare. Het klimaat is mediterraan met een overheersende 'Mistral' wind. Deze hard wind - beide nodig en gunstig voor de ontwikkeling van de wijnstokken - wordt veroorzaakt door het verschil tussen de zuidelijke en de atmosferische druk van de noordelijke Rhône. Zeer seizoensgebonden regenval, hoge temperaturen en een overvloed aan zonneschijn. De gemiddelde productie omvat 500.000 flessen per jaar.

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en weken gedurende 15 dagen in gesloten vaten. Dagelijks wordt de druivenmassa omgepompt om een maximale kleur en smaak te verkrijgen. De gisting is geheel temperatuur gestuurd en duurt gemiddeld 28 dagen bij 30°C. De malolactische gisting vindt plaats op edelstaal. Daarna rijpt de wijn 8 maanden op eikenhouten vaten om zo een lichte hout toets in de wijn te verkrijgen.

Diep rode kleur met een donkere schittering. Klassieke Syrah neus, met tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen. In de mond een volle ronde smaak met delicate tannines. Saint-Esprit is een unieke wijn in de appellatie Côtes-du-Rhône.

Goede combinatie met de Provençaalse keuken, gevulde tomaten en aubergines, wild en mixed grills. 

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-8355"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Rhônevallei

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen de Grieken hier aan wijnbouw deden. Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang. Het gebied wordt in het noorden begrenst door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Er wordt onderscheid gemaakt van een noordelijk en zuidelijke Rhônegebied. In het noordelijke gebied liggen vrijwel alle wijngaarden op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn bijzonder steil. Hier worden dan ook grote wijnen gemaakt als Hermitage en de Côte Rôtie. Stevige wijnen met veel body en vaak duidelijk aanwezig zuur.

Het zuidelijke Rhônegebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. Dit zuidelijke gebied is goed voor 80% van de totale wijnproductie in de gehele Rhônevallei en rode wijn is het grootste deel van de productie. Het meest bekende gebied is hier Châteauneuf-du-Pape waar maar liefst 14 verschillende druivenrassen voor de wijn mogen worden gebruikt. In het noordelijk gebied is de Syrah-druif het meest dominant en in het zuidelijk gebied is dat de Grenache Noir. Voor de witte wijn wordt voornamelijk Viognier, Roussanne en Marsanne gebruikt.

Maak een block aan met identifier: "appelatie-6926"