Bernardus Sauvignon Blanc 'Griva' Magnum 2018

Bernardus

VS

Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit en grassige tonen. Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis,wit vlees en gevogelte, salades.

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijsstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout.

Licht gele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele groene tonen vers gemaaid gras. Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit en grassige tonen.

Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis,wit vlees en gevogelte, salades.

Op voorraad
SKU
8522420
Inhoud
1.500

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU 8522420
Land VS
Wijnsoort Wit
Oogstjaar 2018
Streek Californië
Producent Bernardus
Appellatie Monterey Country
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 1.500
Smaak Fruitig, stuivend en aromatisch
Serveer Temperatuur 10 - 12
Omschrijving 2 Monterey County

Bernardus makes dreams come true.

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.

De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijsstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout.

Licht gele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele groene tonen vers gemaaid gras. Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit en grassige tonen.

Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis,wit vlees en gevogelte, salades.

Over Bernardus

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

Beeld

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

Beeld

De wijnmaker

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Maak een block aan met identifier: "land-7667"
Maak een block aan met identifier: "streek-6633"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-7056"
  1. Bernardus Cabernet Sauvignon 2017
    Bernardus
    VS

    In de neus vind je kruidige aroma's van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma's met sappige smaken van rood fruit met een verfrissende zuurgraad.

    Op voorraad
    Art. 8515100
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad
  2. Bernardus Chardonnay 2018
    Bernardus
    VS

    Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk. Een goede combinatie bij gevogelte, witvlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten.

    Op voorraad
    Art. 8524280
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad
  3. Bernardus Cabernet Sauvignon Jéroboam
    Bernardus
    VS

    In de neus vind je kruidige aroma's van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma's met sappige smaken van rood fruit met een verfrissende zuurgraad.

    Op voorraad
    Art. 8522440
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad
  4. Bernardus Chardonnay 'Sierra Mar' 2018
    Bernardus
    VS

    De kleur is diep goudgeel. In de neus vind je aroma's van appel, peer, hinten van oranjebloesem, karamel en iets van petroleum. 

    Op voorraad
    Art. 8522780
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad
  5. Bernardus Pinot Noir "Santa Lucia Highlands" Magnum 2016
    Bernardus
    VS

    Een mooie volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

    Op voorraad
    Art. 8522720
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad
  6. Bernardus Marinus Jéroboam 2017
    Bernardus
    VS

    De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. 

    Op voorraad
    Art. 8522530
    Inhoud 1.500
    Niet op voorraad