Samalens Armagnac Vieille Relique

ARMAGNAC

Frankrijk
Een heldere mahonie kleur met gouden tinten. In de neus een subtiel aromatisch profiel waarin aroma's van oranjebloesem, vanille, zoethout en tabak worden gecombineerd met elegante eikenhouten tonen. De smaak is complex, rond en krachtig en de afdronk is warm en vol met tonen van vanille, karamel en gekonfijt fruit.

Samalens Armagnac werd opgericht in 1882 door Jean Samalens in een klein dorpje genaamd Laujuzan in de regio Bas Armagnac in Zuid-West Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Ze produceren ronde, elegante en karaktervolle Eau de Vie en de distilleerderij combineert traditie en moderniteit. Hun eeuwenoude distilleerketels, met kolom of dubbele verwarming, gecombineerd met geavanceerde rijpingsmethodes, stelt ze in staat om Armagnac te produceren in de geest van de tijd.

Armagnac is het oudste wijndistillaat van Frankrijk (bestaat al sinds de 12e eeuw). Oorspronkelijk werd het geconsumeerd om zijn therapeutische werking. Voor Armagnac worden dezelfde druiven als cognac gebruikt, maar wordt in tegenstelling tot cognac over het algemeen slechts éénmaal gedistilleerd en bij een hogere temperatuur.

Het milde klimaat van Zuid-Frankrijk, samen met de koele bries die uit de Atlantische Oceaan waait, zorgt voor de ontwikkeling van sterke en smakelijke druiventrossen. Zodra de druiven de juiste rijpheid hebben bereikt, worden ze geselecteerd en vervolgens éénmaal geperst. Voor de distillatie wordt de traditionele alambiek gebruikt, waarna de wijn rijpt in nieuwe zwarte eikenhouten vaten gedurende vijf jaar, waarna het distillaat in oude vaten wordt bewaard. De veroudering wordt uitgevoerd volgens een zeldzame 'verdiepings'-methode: De originele vaten worden op de zolder geplaatst, waar het verschil tussen zomer- en wintertemperaturen het meest uitgesproken is, en vervolgens, naarmate het ouder wordt in de kelder geplaatst waar de temperatuurschommelingen minimaal zijn.

Deze Armagnac is 15 jaar oud en het vlaggenschip van Samalens. In feite wordt de Armagnac 19 jaar gerijpt in de zwarte eikenhouten vaten. De persoonlijkheid en structuur die voortvloeien uit dit zeer lang verouderingsproces worden daardoor maximaal versterkt.

Een heldere mahonie kleur met gouden tinten. In de neus een subtiel aromatisch profiel waarin aroma's van oranjebloesem, vanille, zoethout en tabak worden gecombineerd met elegante eikenhouten tonen. De smaak is complex, rond en krachtig en de afdronk is warm en vol met tonen van vanille, karamel en gekonfijt fruit.

Op voorraad
SKU
6337735
Inhoud
70 CL

We will send this product in 2 days. Read more...

Call us now for more info about our products.

Return purchased items and get all your money back.

Buy this product and earn 10 special loyalty points!


Eigenschappen
SKU6337735
LandFrankrijk
ProducentARMAGNAC
Type/SoortArmagnac
Leeftijd15 Years
Inhoud70 CL

Samalens Armagnac werd opgericht in 1882 door Jean Samalens in een klein dorpje genaamd Laujuzan in de regio Bas Armagnac in Zuid-West Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Ze produceren ronde, elegante en karaktervolle Eau de Vie en de distilleerderij combineert traditie en moderniteit. Hun eeuwenoude distilleerketels, met kolom of dubbele verwarming, gecombineerd met geavanceerde rijpingsmethodes, stelt ze in staat om Armagnac te produceren in de geest van de tijd.

Armagnac is het oudste wijndistillaat van Frankrijk (bestaat al sinds de 12e eeuw). Oorspronkelijk werd het geconsumeerd om zijn therapeutische werking. Voor Armagnac worden dezelfde druiven als cognac gebruikt, maar wordt in tegenstelling tot cognac over het algemeen slechts éénmaal gedistilleerd en bij een hogere temperatuur.

Het milde klimaat van Zuid-Frankrijk, samen met de koele bries die uit de Atlantische Oceaan waait, zorgt voor de ontwikkeling van sterke en smakelijke druiventrossen. Zodra de druiven de juiste rijpheid hebben bereikt, worden ze geselecteerd en vervolgens éénmaal geperst. Voor de distillatie wordt de traditionele alambiek gebruikt, waarna de wijn rijpt in nieuwe zwarte eikenhouten vaten gedurende vijf jaar, waarna het distillaat in oude vaten wordt bewaard. De veroudering wordt uitgevoerd volgens een zeldzame 'verdiepings'-methode: De originele vaten worden op de zolder geplaatst, waar het verschil tussen zomer- en wintertemperaturen het meest uitgesproken is, en vervolgens, naarmate het ouder wordt in de kelder geplaatst waar de temperatuurschommelingen minimaal zijn.

Deze Armagnac is 15 jaar oud en het vlaggenschip van Samalens. In feite wordt de Armagnac 19 jaar gerijpt in de zwarte eikenhouten vaten. De persoonlijkheid en structuur die voortvloeien uit dit zeer lang verouderingsproces worden daardoor maximaal versterkt.

Een heldere mahonie kleur met gouden tinten. In de neus een subtiel aromatisch profiel waarin aroma's van oranjebloesem, vanille, zoethout en tabak worden gecombineerd met elegante eikenhouten tonen. De smaak is complex, rond en krachtig en de afdronk is warm en vol met tonen van vanille, karamel en gekonfijt fruit.

Maak een block aan met identifier: "wijnhuis-7730"

Frankrijk

Frankrijk is het beroemdste en meest toonaangevende wijnland ter wereld. Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt in grote hoeveelheden, hoge kwaliteit en unieke veelzijdigheid. In Frankrijk zijn drie kwaliteitsgroepen waar je wijn in kan delen. De eerste groep is ‘Vin de France’. Dit zijn eenvoudige wijnen, ook wel bekend als tafelwijn. De tweede groep is ‘Indication Géographique Protégée’. Dit betekent dat een wijn uit een bepaalde streek komt en hiermee wordt het beschermd tegen namaak. Ten derde heeft Frankrijk als eerste land een systeem van gecontroleerde herkomstbenamingen ingevoerd en zo werd in 1935 de wet op de appellations d’origine contrôlée (AOC) van kracht. AOC’s definiëren de begrenzing van een herkomstgebied en de manier waarop de wijn gemaakt moet worden. De wijnen in deze groep moeten voldoen aan strenge eisen zoals een bepaalde leeftijd van de stokken, oogsttechnieken, bepaalde druivenrassen, de opbrengst van druiven en het productiegebied.

Van het noorden tot het zuiden en het oosten tot het westen, er is geen gebied in Frankrijk waar geen druivenstokken staan aangeplant. Het heeft een diversiteit aan klimaten en bijzonder complexe bodems (terroirs). Hierdoor biedt het een grote variëteit aan kwaliteitswijnen, afkomstig uit een tal van streken, gemaakt van diverse druivenrassen. De meest voorkomende druivenrassen zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Maak een block aan met identifier: "streek-"
Maak een block aan met identifier: "appelatie-"