Bottega Caramel Liquore
BOTTEGA

Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.
Het is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door een intens aroma van karamel. “Dulce de leche”, ook wel “melkjam” genoemd, is een typisch Zuid-Amerikaanse room bereid met melk en suiker. Volgens de legende is het per ongeluk ontstaan in Argentinië, in de 19e eeuw, toen een kok een pan met melk en suiker op het fornuis liet staan. Dezelfde ingrediënten, met verschillende verhoudingen en kooktijden, worden gebruikt om toffee, een Brits soort snoep, te produceren. Dulce de leche en toffee worden beide gekenmerkt door een typische aromaticiteit, zachtheid en romigheid. Dit zijn ook de belangrijkste kenmerken van onze karamel, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om de aroma's van de traditionele zoetigheden te reproduceren die hem hebben geïnspireerd.
Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.
Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Serveer de likeur lekker koud. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en dankzij het vleugje alcohol is het ideaal bij panna cotta, koekjes of ijs.
SKU | 6315220 |
---|---|
Land | Italie |
Producent | BOTTEGA |
Type/Soort | Likeuren |
Inhoud | 50 CL |
Alcoholpercentage | 17% |
Het is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door een intens aroma van karamel. “Dulce de leche”, ook wel “melkjam” genoemd, is een typisch Zuid-Amerikaanse room bereid met melk en suiker. Volgens de legende is het per ongeluk ontstaan in Argentinië, in de 19e eeuw, toen een kok een pan met melk en suiker op het fornuis liet staan. Dezelfde ingrediënten, met verschillende verhoudingen en kooktijden, worden gebruikt om toffee, een Brits soort snoep, te produceren. Dulce de leche en toffee worden beide gekenmerkt door een typische aromaticiteit, zachtheid en romigheid. Dit zijn ook de belangrijkste kenmerken van onze karamel, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om de aroma's van de traditionele zoetigheden te reproduceren die hem hebben geïnspireerd.
Lichtbruin van kleur met intense aroma van gekookte melk. De smaak is zacht, zoet, intens en aantrekkelijk. Het streelt het gehemelte met een sterke smaak en refereert weer terug naar de geuren.
Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Serveer de likeur lekker koud. Het is niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en dankzij het vleugje alcohol is het ideaal bij panna cotta, koekjes of ijs.