Bottega Ginger Liquore Bio
BOTTEGA

De kleur is helder, strogeel. In de neus aroma's van citrus en bloemen die plaatsmaken voor karakteristieke tonen van kruiden. De smaak is fris en intrigerend. Het streelt je gehemelte met het intense gemberaroma en evenwichtige zoetheid, die in staat zijn om de typisch scherpe sensaties te behouden.
Gember is een kruidachtige plant met erkende gunstige eigenschappen. Het komt oorspronkelijk uit Azië en de eilanden in de Stille Oceaan en wordt verbouwd in tropische en subtropische gebieden. Van oudsher wordt gember gebruikt als antioxidant, ontstekingsremmend- en stimulerend middel voor het spijsverteringsstelsel. Tegenwoordig wordt gember veel gebruikt als specerij voor het koken en bereiden van drankjes en likeuren.
De kwaliteit en het karakter van Bottega Ginger hangt niet alleen af van de kwaliteit van het hoofdingrediënt, maar ook hoe de aromatische smaak wordt geëxtraheerd. De gember wordt geteeld volgens strikte biologische landbouwvereisten, dus geen insecticiden, pesticiden of kunstmest. Voor de bereiding wordt de gember geschild en fijngehakt. De gemberschijfjes worden vervolgens gemacereerd in biologische alcohol, water en biologische suiker, bij een gecontroleerde temperatuur van 5°C. Deze koude maceratietechniek, afkomstig uit de wijnbereiding, waar het wordt gebruikt om meer intense, verfijnde en elegante wijnen te produceren, zorgt voor een optimale extractie van stoffen die de likeur anders bitter en onaangenaam zouden kunnen maken. Er vindt dan statische sedimentatie plaats, waardoor eventuele ongewenste geuren kunnen worden verwijderd en de vloeistof vervolgens wordt gefilterd. Deze techniek creëert een likeur met veel zintuiglijke subtiliteiten, die charmeert met zijn complexe, pittige smaak en met behoud van de oorspronkelijke intense aroma's.
De kleur is helder, strogeel. In de neus aroma's van citrus en bloemen die plaatsmaken voor karakteristieke tonen van kruiden. De smaak is fris en intrigerend. Het streelt je gehemelte met het intense gemberaroma en evenwichtige zoetheid, die in staat zijn om de typisch scherpe sensaties te behouden.
Buitengewoon aangenaam om aan het einde van een maaltijd te drinken. Het is ook een uitstekend ingrediënt voor verse en verkwikkende aperitieven en heerlijke cocktails, maar past ook heel goed bij ijs en desserts op basis van fruit.
SKU | 6319480 |
---|---|
Land | Italie |
Producent | BOTTEGA |
Type/Soort | Likeuren |
Special | Organic |
Inhoud | 50 CL |
Alcoholpercentage | 20% |
Biologisch | Ja |
Gember is een kruidachtige plant met erkende gunstige eigenschappen. Het komt oorspronkelijk uit Azië en de eilanden in de Stille Oceaan en wordt verbouwd in tropische en subtropische gebieden. Van oudsher wordt gember gebruikt als antioxidant, ontstekingsremmend- en stimulerend middel voor het spijsverteringsstelsel. Tegenwoordig wordt gember veel gebruikt als specerij voor het koken en bereiden van drankjes en likeuren.
De kwaliteit en het karakter van Bottega Ginger hangt niet alleen af van de kwaliteit van het hoofdingrediënt, maar ook hoe de aromatische smaak wordt geëxtraheerd. De gember wordt geteeld volgens strikte biologische landbouwvereisten, dus geen insecticiden, pesticiden of kunstmest. Voor de bereiding wordt de gember geschild en fijngehakt. De gemberschijfjes worden vervolgens gemacereerd in biologische alcohol, water en biologische suiker, bij een gecontroleerde temperatuur van 5°C. Deze koude maceratietechniek, afkomstig uit de wijnbereiding, waar het wordt gebruikt om meer intense, verfijnde en elegante wijnen te produceren, zorgt voor een optimale extractie van stoffen die de likeur anders bitter en onaangenaam zouden kunnen maken. Er vindt dan statische sedimentatie plaats, waardoor eventuele ongewenste geuren kunnen worden verwijderd en de vloeistof vervolgens wordt gefilterd. Deze techniek creëert een likeur met veel zintuiglijke subtiliteiten, die charmeert met zijn complexe, pittige smaak en met behoud van de oorspronkelijke intense aroma's.
De kleur is helder, strogeel. In de neus aroma's van citrus en bloemen die plaatsmaken voor karakteristieke tonen van kruiden. De smaak is fris en intrigerend. Het streelt je gehemelte met het intense gemberaroma en evenwichtige zoetheid, die in staat zijn om de typisch scherpe sensaties te behouden.
Buitengewoon aangenaam om aan het einde van een maaltijd te drinken. Het is ook een uitstekend ingrediënt voor verse en verkwikkende aperitieven en heerlijke cocktails, maar past ook heel goed bij ijs en desserts op basis van fruit.