Bernardus Cabernet Sauvignon Jéroboam 2018
Bernardus
VSIn de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten.
De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Deze Cabernet Sauvignon is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijdig plukken van druiven uit speciaal geselecteerde blokken en deze bij lage temperaturen fermenteren met behulp van speciale gisten die de fruitaroma’s benadrukken. Het resultaat is een heerlijke Cabernet Sauvignon waarvan je nu kunt genieten, maar die ook nog jaren kan rijpen.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na het vinificatieproces rijpt de wijn zes maanden in 28 jaar oude Franse eikenhouten vaten om de fruitaroma’s te benadrukken, zonder enige invloeden van eikenhout.
In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.
Perfect in combinatie met rood vlees, harde kazen en pastagerechten op basis van tomatensaus.
SKU | 8522760 |
---|---|
Land | VS |
Wijnsoort | Rood |
Oogstjaar | 2018 |
Streek | Californië |
Producent | Bernardus |
Appellatie | Carmel Valley |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Inhoud | 300 CL |
Vegan | Ja |
Flesafsluiting | Kurk |
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten.
De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Deze Cabernet Sauvignon is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijdig plukken van druiven uit speciaal geselecteerde blokken en deze bij lage temperaturen fermenteren met behulp van speciale gisten die de fruitaroma’s benadrukken. Het resultaat is een heerlijke Cabernet Sauvignon waarvan je nu kunt genieten, maar die ook nog jaren kan rijpen.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na het vinificatieproces rijpt de wijn zes maanden in 28 jaar oude Franse eikenhouten vaten om de fruitaroma’s te benadrukken, zonder enige invloeden van eikenhout.
In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.
Perfect in combinatie met rood vlees, harde kazen en pastagerechten op basis van tomatensaus.