Weingut Bischel Grauer Burgunder 2022
BISCHEL
DuitslandIn de neus heeft de wijn stijvolle en typische Pinot-aroma's van gele appels, rode perzik en zoete abrikoos. In de mond is de wijn rijk en vol met veel geel rijp fruit, florale tonen en zachte kruiden. Een weelderige structuur die in de mond smelt met een fijn uitgebalanceerde zuurgraad en een droge, aanhoudende afdronk.
In het Noorden van Rheinhessen tussen Mainz en Bingen in de plaats Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als één van de absolute rijzende sterren in Rheinhessen. De nadruk van de productie ligt op traditionele druivenrassen als Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – Bischel is ervan overtuigd dat deze rassen op de schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Alle beslissingen zijn gebaseerd op hun streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten ze dit streven om in unieke wijnen.
Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.
De druiven van deze wijn komen van oude en jonge wijngaarden in Appenheim Daubhaus en Gau-Algesheim St. Laurenzikapelle en de hellingen zijn gemiddeld tot steil met een zuidelijke ligging. De druiven worden met de hand geoogst. fermentatie vindt deels plaats in roestvrijstalen tanks en deels in houten vaten.
In de neus heeft de wijn stijvolle en typische Pinot-aroma's van gele appels, rode perzik en zoete abrikoos. In de mond is de wijn rijk en vol met veel geel rijp fruit, florale tonen en zachte kruiden. Een weelderige structuur die in de mond smelt met een fijn uitgebalanceerde zuurgraad en een droge, aanhoudende afdronk.
SKU | 8401610 |
---|---|
Land | Duitsland |
Wijnsoort | Wit |
Oogstjaar | 2022 |
Streek | Rheinhessen |
Producent | BISCHEL |
Appellatie | Rheinhessen |
Druif | Grauer Burgunder |
Inhoud | 75 CL |
Aantal per doos | 6 |
Omschrijving 2 | VDP Gutswein |
Flesafsluiting | Schroefdop |
In het Noorden van Rheinhessen tussen Mainz en Bingen in de plaats Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als één van de absolute rijzende sterren in Rheinhessen. De nadruk van de productie ligt op traditionele druivenrassen als Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – Bischel is ervan overtuigd dat deze rassen op de schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Alle beslissingen zijn gebaseerd op hun streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten ze dit streven om in unieke wijnen.
Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.
De druiven van deze wijn komen van oude en jonge wijngaarden in Appenheim Daubhaus en Gau-Algesheim St. Laurenzikapelle en de hellingen zijn gemiddeld tot steil met een zuidelijke ligging. De druiven worden met de hand geoogst. fermentatie vindt deels plaats in roestvrijstalen tanks en deels in houten vaten.
In de neus heeft de wijn stijvolle en typische Pinot-aroma's van gele appels, rode perzik en zoete abrikoos. In de mond is de wijn rijk en vol met veel geel rijp fruit, florale tonen en zachte kruiden. Een weelderige structuur die in de mond smelt met een fijn uitgebalanceerde zuurgraad en een droge, aanhoudende afdronk.